Mindig ugyanazokat a köröket futod?

iho   ·   2022.11.04. 12:00

Ismét túl vagy egy szakításon? Megint fáj, hogy vége lett? Újra átéled a búcsúzás kínos perceit? Maradnak a csendes hétvégék, amikor újra és újra lejátszod a fejedben, hogy vajon mit ronthattál el? Mit találsz? Találsz valamit?

Ha egymás után többedjére fordul elő veled ugyanaz, hogy mindig egységes forgatókönyv szerint alakulnak a kapcsolataid, akkor bizony lehet, hogy kell némi külső segítség abban, hogy rendet rakj önmagadban.

Önismeret nélkül nincs boldog párkapcsolat!

Ha úgy érzed, mindig rosszul választasz párt, akkor könnyen meglehet, hogy a hiba a te készülékedben van, és lehet, hogy érdemes egyeztetni a videopszichologus.hu szakembereivel.

A rossz párválasztásnak ugyanis a leggyakrabban előforduló oka az, hogy nem rendelkezel kellő önismerettel, vagyis nem hogy azt nem tudod, hogy milyen ember illik hozzád, még azzal sem vagy tisztában, hogy te magad milyen ember vagy. Ha erre a kérdésre megleled a választ, akkor tudni fogod, ki lesz az, aki igazán neked való lesz.

Hasonlóan kártékony az önbizalom hiánya, hiszen nem ismervén reálisan az erősségeid, hajlamos lehetsz azt hinni, hogy valóban te nem vagy elég, te nem tudsz olyat adni, amire a másiknak szüksége van.

Ha ezeket tapasztalod, akkor talán mindenképpen megéri szakemberrel egyeztetni addig, amíg meg nem érkezik egy újabb párkapcsolat, hogy ott már biztosan ne ismételd meg ugyanazokat a hibákat.

Engedd el az ábrándokat!

Persze sokszor nem a kellő önismeret hiányából hiúsul meg egy párkapcsolat, hanem sokkal inkább azért, mert olyan elvárásokat támasztasz a másik fél felé, ami cseppet sem valós.

A romantikus filmek és regények nem feltétlenül adnak valós képet arról, hogyan kell működnie egy kapcsolatnak, de ha sokadjára is ugyanazon okból ér véget a kapcsolatod, akkor érdemes némi önvizsgálatot tartani azt illetően, hogy mennyire reális elvárásokkal vágsz neki a kapcsolatnak.

Ha egyetlen társ sem tudja megugrani azt, amit te elképzeltél, akkor valószínűleg nem az ő készülékükben lesz a hiba. Amikor már a sokadik kapcsolatod megy gallyra, akkor mindenképpen érdemes némi önreflexióval feltérképezni, minden rendben van-e a te oldaladról.

Ha igazán őszintén átgondolod ezt a felvetést, egész hamar rá fogsz jönni, hogy hol hibádzik a képleted. A többi már csak rajtad múlik: vagy újrahuzalozod a párkapcsolatról szőtt elképzeléseid, vagy…

Építsd a jövődet lépésről lépésre!

Ha úgy érzed, tisztában vagy önmagaddal, tudod, mit tudsz adni, és mit vársz cserébe, akkor már csak arra kell ügyelned, hogy ne akarj mindenáron társat magadnak. Ezt persze könnyű mondani, ugyanakkor mégis igaz: minél jobban akarod, annál inkább csusszan ki a kezed közül higany módjára a párkapcsolat.

Ellenben ha szépen építed az életedet, teszed a dolgod, építed magadat, a jelenedet és a jövődet, akkor semmi sem akadályoz majd meg abban, hogy rátalálj a boldogságra!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek