Mire figyelj, ha kozmetikai termékeket szeretnél címkézni?

iho   ·   2023.03.05. 12:00

Az öntapadós etikett címke felhasználási területei szerteágazóak, több gazdasági ágazatban is nélkülözhetetlenek. Erre a kellékanyagra lesz szükséged akkor is, ha éppen kozmetikai szerek előállításával vagy forgalmazásával foglalkozol. 

A címkézésnek meghatározó szerepe van a piaci versenyben

A kozmetikai piacon is kiélezett a verseny az egyes vállalkozások között, a felmerülő igényeket mindenki maximálisan ki szeretné elégíteni. Termékek sokasága áll csatába azért, hogy nap mint nap harcoljon a vásárlók figyelméért. Éppen ezért nem mindegy, hogy az egyes termékek milyen tulajdonságokkal rendelkeznek akár összetételüket, hatásukat vagy megjelenésüket tekintve. 

A Webmaxx webáruházban számos olyan eszközt és kellékanyagot megtalálsz, amivel a termékeid megjelenését esztétikussá, figyelemfelkeltővé és vonzóvá teheted. Te ne tartozz azok közé, akik alábecsülik a külsőségek fontosságát, hisz óriási a jelentőségük: a vásárlói döntések kulcsai. 

Nemcsak a termékekről, de a vállalkozásról is vall a címke

Kisvállalkozóként te is naponta szembesülsz azzal a kihívással, hogy miként lehetne könnyen, gyorsan a köztudatba kerülni a termékeiddel. Nos, elsőre valóban elbizonytalanító a tudat, hogy arra a problémára, amire te is megoldást kínálsz, még több tucatnyi termék sorakozik a boltok polcain. Miért pont a tiédet választanák? 

A válasz igaz, hogy több tényezőből tevődik össze, ebből az egyik az, hogy a te termékednek volt a legfigyelemfelkeltőbb a megjelenése a sok közül. Tudatos márkaépítéssel és kreativitással a kezedbe veheted az irányítást. A termék dobozának, flakonjának az alakja, a csomagolás színei, a grafika, na és a címke mind-mind hatékonyan bevethető eszközei a megkülönböztethetőségnek. A címke nemcsak információkat közvetít, hanem a vállalkozásodról - átvitt értelemben rólad - is vall.

Igényes címke, esztétikus külső, minőségi termék - a siker hármasa

Milyen az igényes kozmetikai terméken használt címke? Olyan, ami már az első pillanatban elvarázsolja a leendő vásárlót. Ennek elérése érdekében érdemes a következő tanácsokat megfogadnod:

  • Mindig vízálló öntapadós címkét használj - a kozmetikumok felhasználási területe általában olyan hely, ahol a nedvesség meghatározó. Ha nem szeretnél azzal rossz benyomást hagyni a vásárlóidban, akkor olyan címke alapanyagot választasz, ami hetekkel később is olvashatóan megőrzi a nyomatképet a vizes közeg ellenére is. 
  • Mindig megfelelő méretű címkét ragassz fel - a kozmetikumok összetételének feltüntetése törvényileg előírt szabályok szerint történik. Mivel ez egy igen hosszú felsorolás is lehet, és a sima egyoldalas címke felülete nem elegendő, használhatsz multilabel címkét is. 
  • Mindig legyen tökéletes a grafika - az esztétikus megjelenés alapvető követelmény.
  • Mindig törekedj a kedvező ár/érték arányú címke használatára - ennek a költséghatékonyság elérésében lesz szerepe.

Találd meg a kozmetikai márkád egyedi stílusát és alkalmazd az egyedi jellemzőket az öntapadós etikett címkén is!

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek