Mire jó a műanyag nyomtatott ragasztószalag?

iho   ·   2023.07.08. 12:00

A műanyag nyomtatott ragasztószalag használata ma már elengedhetetlenné vált az esztétikus és biztonságos csomagolás kialakításában. Alkalmazásával lényegesen könnyebbé tehető a mindennapos munka, és egyedivé a létrehozott csomag.

Csomagoljon Ön is műanyag nyomtatott ragasztószalag felhasználásával

Napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, hogy egy adott csomagolás ne csak funkcionálisan legyen tökéletes, hanem esztétikailag is. Emellett a webáruházak korában felértékelődött a biztonságos szállíthatóság kérdésköre is, így érthető, hogy minden felhasználó a legjobb megoldásra törekszik. 

A DunaShop műanyag nyomtatott ragasztószalag kínálatában Ön is megtalálhatja azon termékeket, amelyekkel a céljai könnyen elérhetővé válnak. Segítségükkel a minőségi és szép csomagolás elvárása azonnal teljesíthetővé válik, ami nagymértékben hozzá tud majd járulni a vállalkozása sikeréhez. 

Miért használjon műanyag nyomtatott ragasztószalagot? 

Akár az Ön által gyártott, akár a forgalmazott termékekről van szó, a termékek lezárására és csomagolására célszerű egyedi nyomott ragasztószalagokat használni. Miért? Mert ezek egyedivé és biztonságosabbá teszik az adott csomagolást.

A nyomtatott, logózott ragaszószalagok többféle szélességben is elérhetőek: 50 mm, 75 mm és 100 mm szélességű PP vagy PVC ragasztószalagok léteznek. A gépi, illetve kézi ragasztásra is alkalmas tekercsek színe lehet havanna barna, fehér és transzparens.

A nyomtatott ragasztószalag műanyag alapanyagai 

A csomagolástechnika világában a PP (polipropilén) alapanyaggal rendelkező ragasztószalagok egyrészt költségkímélő megoldást jelentenek, másrészt támogatják a környezetvédelmet is. Előnyük a PVC anyaggal szemben, hogy az áruk kedvezőbb, és tökéletes csomagzárást lehet megvalósítani vele. 

A PVC alapanyagú ragasztószalagok használatának is megvan a maga helye, elsősorban a nehezebb kartonok zárására ajánlott. Előnyük a PP anyaggal szemben, hogy a mechanikai hatásoknak jobban ellenállnak, nem repednek tovább, a hozzájuk párosított ragasztó pedig erősebb tartást biztosít. 

A nyomtatott, logózott ragasztóanyag ragasztói

Három főbb típust különböztethetünk meg:

  • Akril ragasztó típus - ez a legelterjedtebb, így ár/érték arányban a legjobb választásnak számít. Használható hidegebb, normál és magas hőmérsékleti tartományban, jó a tapadása, végső zárási hatását a felületre ragasztástól számítva 2-4 óra múlva éri el.
  • Hot-Melt ragasztó típus - ez a típus melegítésre lágyul. Kiváló tapadási tulajdonsággal rendelkezik szobahőmérsékleten, amit a felragasztástól számított 1-2 órán belül megtapasztalhatunk. 10°C-nál hűvösebb környezetben romlik a tapadása, így ősszel/télen, hűtött raktárakba nem való.
  • Solvent ragasztóréteggel ellátott ragasztószalagok - ezek csak a PVC alapanyaghoz társulnak. Erős kezdeti tapadás jellemzi, ami miatt szinte valamennyi anyagra tökéletesen tapadnak. Akár hűtőházi használatra is alkalmasak.

Használjon Ön is nyomtatott műanyag ragasztószalagot!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek