Mire képes egy 8 kg-os kapacitású mosógép?

iho   ·   2023.02.03. 12:00

Manapság igen nehéz olyan mosógépet találni, amely kibírja a rendszeres használatot, nem megy tönkre egy év múlva és még nem is túl drága. Persze nem lehetetlen dolog, csak az a kérdés, hogy mi a prioritás, mi a fontos egy elektromos gép esetén. Nagy szerencse, hogy hatalmas a kínálat, így nem okozhat problémát nagyobb kapacitású eszközt sem rendelni. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire képes egy 8 kg-os kapacitású típus. 

Hogyan válasszunk a mosógépek közül?

Az onlineMárkaboltok elöltöltős mosógépei között találni kisebb és nagyobb típusokat, sőt akadnak nem túl mély változatok, amelyek kis helyre is beszoríthatóak. Ez azonban mit sem ér, ha az adott készülék idő előtt tönkremegy. Nem feltétlenül muszáj persze a legdrágább típust megvásárolni, azonban nem árt néhány szempontot figyelembe venni, mielőtt újat rendelünk otthonra. 

Egy Whirlpool szabadon álló mosógép és egy másik hasonló között lehet nagyobb árkülönbség, csak az a kérdés, hogy akkor melyiket vegyük meg. Melyik ideális a család számára, amely garantáltan bírja a napi rendszeres használatot. Egy 8 kg-os típussal viszont garantáltan nem lövünk mellé, hiszen ez nem túl nagy, de nem is annyira kicsi, hogy egy gyermekes család ne tudná kihasználni. 

A 8 kg-os kapacitással rendelkező mosógépek előnyei

A méretet tekintve ezek a modellek általában ugyanakkorák, néhány kivételével. Normál nagyságúak, így bármely fürdőszobában kényelmesen elférnek. Egy 4-6 fős család számára ideális megoldás, hiszen éppen elég nagy, hogy egy-egy adag ruhát bármikor ki tudjunk mosni.

A Whirlpool készülékei inverter motorral készülnek, így halk és megbízható működésűek. Nem beszélve arról, hogy a gyártó a regisztrációért cserébe 10 év motorgaranciát vállal a termékre, amely azért megnyugtató, ha az embernek nincs minden évben 200 ezer forintja egy új háztartási eszközre. 

Egy jó mosógép legfőbb funkciói

Egy márkás és minőségi típus felismeri a ruha mennyiségét, a nedvszívó képességet, ezáltal maga állítja be a mosás hosszát, így a lehető legjobb teljesítményt érhetjük el vele. Ezzel akár 50 százaléknyi energiát, vizet és persze időt spórolhatunk meg, hiszen a gép mindent elintéz helyettünk. 

Emellett ne feledkezzünk meg a Whirlpool eszközeiben található FreshCare+-ról sem, amelynek hála a berendezés hat órán keresztül frissen tartja a ruhákat. Nem jelent tehát többé problémát az éjszakai mosás, hiszen reggelre sem lesznek gyűröttek a benne található ruhák és egyéb textilek.

A mosógépben található dobmozgás és a finom gőz gondoskodik arról, hogy rendszeresen, lassan mozgatva gyengéden kezelje a ruhákat, így biztosítja az anyagszálak közötti levegőkeringetést. Ezáltal akár hat órán keresztül frissek és illatosak maradnak.

Ott van továbbá a 30 perces gyorsmosás, ami sok esetben tud igen praktikus lenni, ha valamire még aznap vagy másnap szükség van. Pár darab ruháért, sportfelszerelésért nem muszáj egy 4 órás programot futtatni, sokkal energiahatékonyabb ez a megoldás.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek