Mit hoz a vasútra a nyuszi?

iho   ·   2016.03.22. 18:45
00kicsi

A kisvasutakon a szokásos nyuszivonatokkal találkozhatunk, a Vasúttörténeti Parkban pedig újra lehet lóvasutazni!

Almamelléken március 25-én, csütörtökön és 26-án pénteken reggel kilenckor indul a húsvéti különvonat, tojáskeresés a tavaszi erdőben, állatok húsvétja (állatsimogató), kézműves foglalkozások várják a jelentkezőket. A rendezvény ára a 400 forintos kisvasúti gyermek- és a 700 forintos felnőttjegyen kívül 600 forint/fő.

Habár Pálházán csak április 16-án lesz a hivatalos szezonkezdet, a húsvéti háromnapos hétvégén a szeptemberi menetrend szerint járnak a kisvonatok.

Királyréten ünnepi nosztalgiamenetre várja utasait a Morgó gőzös vontatta szerelvény. Március 27–28-án pöfög a Börzsönyben a kis gőzös, és nyitva áll a királyréti kerti vasút, valamint a hajtánypálya is.

Kaszón tojáskeresés és nyuszisimogató várja a húsvéti kisvasút utasait, Kaszóról 10 és 14 órakor indulnak vonatok.

A LÁEV ismét közlekedtet a mahócai szárnyvonalon különvonatot, mégpedig Pirostojás Expressz néven. A különvonat (2100, gyermekeknek 1300 forintos jegyárral) március 26-án, szombaton 9.30-kor indul a Dorottya utcától, a Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskolában nyuszifigurákat készíthetünk természetes anyagokból, Andókúton (ahol büfé is nyílik) Erdész Nyuszi és az Erdőtündér köszönti az utasokat. Jelentkezés: kisvasut@eszakerdo.hu

(fotó: Jakóts Ádám)

Az ország leghosszabb kisvasútján, a csömödérin március 26-án szombaton húsvéti különvonat közlekedik, Lentiből 13.45-kor, Csömödérről 15.45-kor indulva. A szezon április 26-án kezdődik majd.

Mesztegnyőn húsvéti tojáskereső vonat indul, Felsőkaktól tavaszi túrán vehetnek részt a jelentkezők Aranyos-patakig. A korlátozott létszám miatt előzetes bejelentkezés szükséges az erdeivasut@sefag.hu címen.

Zsuzsilocsoló vonat indul Debrecenből március 28-án 10.10-kor és 13.40-kor. Hármashegyalján arcfestés, locsolóvers-verseny, nyuszirintus, bűvészbemutató, táncház köszönti a tavaszt.

A Mátravasút mindkét vonala teljes lendülettel üzemel húsvétkor, március 27-én és 28-án nyuszisimogatás, tojáskeresés lesz, Mátrafüredre 8.45-kor, 10.45-kor, 12.40-kor és 14.45-kor, Szalajkaházhoz 9.50-kor és 12.50-kor indul vonat.

Felsőtárkányban a nyuszivonaton kívül a még mindig működő Vörös-kő-forrás kínál igazi látványosságot. A hosszú hétvége mindhárom napján 9.25-kor, 10.50-kor és 13.50-kor indul vonat Stimeczházhoz, húsvét vasárnap és hétfőn tojáskeresés, nyuszisimogatás várja a gyerekeket.

Szilvásváradon a nyuszivonat 10.30-kor, 11.30-kor, 13.00-kor és 14.00-kor indul Fátyolvízeséshez, de senki nem marad le, a szervezők igény szerint mentesítő vonatokat is közlekedtetnek.

Ne feledjük: a Magyar Vasúttörténeti Park húsvéti szezonnyitóján, húsvét hétfőn közlekedik idén először a lóvasút!

(fotó: Dodrocsi Dóra)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek