Modellkiállítás a Pécs-Pogány repülőtéren

MTI/iho   ·   2015.01.01. 10:39

Vajda András, az állandó kiállítást szervező V-Technika Bt. szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a repülőtér termináljának volt tranzitvárójában január elejétől kétszáz repülőgép-, háromszáz autómodellt és ötven diorámát láthat a nagyközönség.

– A tárgyak között XX. század eleji járművek kicsinyített másai éppúgy megtalálhatók lesznek, mind a legújabb versenyautókéi vagy vadászgépekéi – tette hozzá. Az érdeklődők a helyszínen kipróbálhatnak egy pilóták képzésére is alkalmas professzionális repülőgép-szimulátort, amely egyedülálló a Baranya, Somogy, Tolna megyék alkotta Dél-dunántúli Régióban.

– A látogatók szórakoztatását a reptéren idővel rádió-távirányítású modellek, motorkerékpár- és quadkölcsönző szolgálja majd – mondta el Vajda András, és egyben reményét fejezte ki, hogy a kiállítás és az ahhoz kapcsolódó családi programok felkeltik az érdeklődést a repülőtér iránt, s növelik annak vonzerejét.

– A társaság projektje mintegy 90 millió forintba kerül, a pénz felét a Széchenyi Terv pályázatán nyerte, de a megvalósulást nem anyagi támogatással a pécsi önkormányzat is segíti ˜– fűzte hozzá.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek