Munkaerő-közvetítés a legjobb munkaerőért

iho   ·   2022.05.08. 05:00

A hazai álláspiac jelenleg csaknem telített, pár évvel ezelőtt mindösszesen 83.400 üres álláshelyet tartott nyilván a KSH; és így is feltehetőleg ez a szám sokkal nagyobb, mint a ténylegesen üres pozíciók. A munkaerő-közvetítés igénybevételével még van esély arra, hogy feltérképezzük a jó képességű, potenciális munkavállalókat. 

Nagy terhet vesz le a munkaerő-közvetítés a cég válláról

Jó munkaerőt találni manapság nagyon nehéz feladat, ezért a cégeknek mindent meg kell tenniük azért, hogy megtartsák a legjobb embereiket. Ez remek megelőzési módja annak, hogy ne kelljen újra és újra toborozni. Vizsgáljuk meg a szervezet fluktuációját, illetve növeljük a megtartást és a motivációt. Amennyiben az elvándorlás minden erőfeszítésünk ellenére is nagy, érdemes a toborzást szakértőkre bízni, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy lojális jelölteket mutassanak be nekünk.

A WHC munkaerő-közvetítő szolgáltatása által nemcsak óriási teher kerül le a cég válláról, de a felszabaduló energiákat a célokra összpontosíthatjuk. 

A HR osztály tehermentesítése lehetővé teszi, hogy a fontos feladatokra fókuszáljon az állomány, illetve a kényelmesebb munkavégzés miatt itt is megakadályozhatjuk a felmondásokat. 

Ezek a tényezők a legfontosabbak a munkavállalók számára

Nagyban csökkenthetjük a fluktuációt, ha a munkavállalók kedvére teszünk. A lojalitás, az emberség, a tapintatos viselkedés mind olyan szempontok, amik nagyon fontosak egy munkahely esetében, ezért soha ne nevezzünk ki olyan vezetőt, aki csak a hibákat látja az emberekben. 

Ugyancsak lényeges az előrelépés lehetősége. Nagyon fontos, hogy a kolléga azt érezze, hogy van még feljebb vezető út a ranglétrán és motivált legyen a munkájának végzésében. Nélkülözhetetlen, hogy a feladatok változatosak legyenek, mert a monotonitást nagyon kevés ember tűri el, és ők is általában csak rövid ideig. 

Nem mehetünk el szó nélkül a jó fizetés mellett sem, hiszen az emberek pénzből élnek. Sokan hangoztatják, hogy a pénz nem minden, de a nyitott pozíciók betöltésénél ez az egyik legsarkalatosabb pont. 

Fontosak az alapok is

Könnyű dolga van a munkaerő-közvetítőnek, ha biztos alapokra építkezhet, és ide tartoznak azok az álláslehetőségek, amelyeket az elismert szervezetek kínálnak. Ilyenkor a jelölt azt érzi, hogy stabil jövedelemmel rendelkezhet, akkor is, ha kisebb hibát követ el a munkája során.

Napjainkban nagyon fontos a vállalati értékek meghatározása, a célok kitűzése. Ha a munkatársak látják a víziót, az irányt, sokkal szívesebben maradnak a csapatban. 

Mint minden kapcsolatban, itt is létfontosságú a megbecsülés és az elismerés. Ez olyan motiváló erővel bír, ami nagymértékben képes csökkenteni a munkaerő elvándorlását. 

A fizetésen és a megfelelő motiváción túl tehát kell, hogy a dolgozó fontosnak, megbecsültnek érezze magát, és a cég olyan jövőképpel rendelkezzen, amellyel azonosulni tud.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek