Munkaerő-toborzás segítséggel

iho   ·   2022.03.02. 12:00

Igen sok gyár HR-osztálya szembesül ma azzal a ténnyel, hogy mennyire nehéz a megfelelő munkaerőt megtalálni. A toborzásban érdemes munkaerő-kölcsönző cégek segítségét igénybe venni. Az együttműködés előnyeit mutatjuk be.

A munkaerő-kölcsönző cégek szerepe a toborzásban

Nem titok, hogy a kékgalléros szektorokban egyre nagyobb nehézségekkel küszködnek a munkáltatók, ha munkaerő-felvételről van szó. A munkavállalók speciális igényei miatt ilyen esetben teljesen más gondolkodásmódra van szükség, mint a fehérgallérosok esetében, ha a problémát meg szeretnék oldani.

Miben különböznek a kékgallérosok igényei? Nos, gyakran előfordul, hogy a munkavállaláshoz szükségük van előlegre, szállásra vagy segítségre az utazáshoz. Ezt hagyományosan a gyárak képviselői nem tudják megadni, ilyenkor érdemes alternatív megoldásra gondolni. A munkaerő-kölcsönző cégek megoldják a problémát!

Ezek a vállalkozások kimondottan a kékgallérosok toborzására fókuszálnak, így jóval nagyobb esélyük van megszólítani a leendő munkavállalókat és megtalálni a gyár számára a megfelelő embereket.

Az előnyös együttműködés

A vállalatok HR-osztályai csak előnyét élvezik annak, ha munkaerő-kölcsönző céggel veszik fel a kapcsolatot. A legjobbak ezen a területen már sokéves tapasztalattal rendelkeznek, ilyen a Beraman Hungary is, amely a több mint 2000 fő kölcsönzése során szerzett tudást felhasználva szolgálja ki magas szinten ügyfelei igényeit. Korrekt piaci magatartás jellemzi őket, kiterjedt kapcsolatrendszerük révén határon átnyúló toborzási potenciállal is bírnak.

Elsősorban a gyártó- és szolgáltatóiparban tevékenykedő cégeknek kínálják szolgáltatásukat, és épp ez a terület az, ahol nagy szükség van erre.

A munkaerő-kölcsönzés igénybevétele mára már szinte elengedhetetlen a cégek sikeres működéséhez: a toborzás, a munkába állás meggyorsítása, de akár az adminisztrációs feladatok megkönnyítése miatt is érdemes elfogadni segítségüket. Hatékony technikákkal, megfelelő kommunikációjukkal könnyebben elérik a kékgalléros munkavállalókat, akik a gyárakban azonnal megkezdhetik a munkát.

A fluktuáció kezelésében is segítenek

Másik nagy előnye a munkaerő-kölcsönzésnek az, hogy a fluktuáció kezelésében is tudnak támogatást nyújtani. A leghatékonyabb hirdetési felületeket megtalálva juttatják el felhívásaikat a kékgalléros munkavállalókhoz, majd a lehető leggyorsabban szerződtetik le őket. Itt figyelembe kell venni azt is, hogy az ilyen cégek képesek előleget biztosítani a dolgozóknak vagy az utaztatásban segíteni.

Jól tudják azt is, hogy a lemorzsolódás egyik oka a késleltetett munkakezdés: az orvosi kivizsgálások, a sok papírmunka megnehezíti, hogy egy kékgalléros egyből munkába álljon, nekik pedig azonnali bevételre lenne szükségük. 

Ez a probléma is eredményesen megoldódhat munkaerő-kölcsönző cégek igénybe vétele esetén.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek