Ne habozz használni

iho   ·   2023.05.07. 12:00

Ha játszanánk és azt kellene kitalálnod, mi az, amit igazából először tapétának szántak a kitalálói, nem biztos, hogy azonnal sejteni fogod, hogy mire is gondolhattam. Ám ha azt mondom, hogy olyan csomagolástechnikai termék jár a fejemben, amelyet ma már előszeretettel használunk érzékeny és törékeny dolgaink becsomagolásához, akkor talán már közelebb leszel a megoldáshoz. Persze, arra a nagyon népszerű termékre gondoltam, amit habfólia, légpárnás fólia vagy buborékos fólia névvel is illetünk.

A hatékony csomagvédő

Ezeket a remek és egyre kedveltebb termékeket a cadmas.hu habfólia tekercs oldalán találhatod és vásárolhatod meg. Ezek a rendkívül sokoldalúan felhasználható tekercsek mára már az irodák és a háztartások alapvető tartozékai lettek, nem is szólva a webáruházakról, ahol annyi mindent kell nap nap után tökéletesen becsomagolni.

A habfólia a rajta található légbuborékok segítségével olyan pillekönnyű, de masszív védőréteget képez a külvilág és a becsomagolt termék között, amely miatt rendkívül ütésállóvá teszi azt. De ez korántsem minden, emellett még a nedvességtől és a portól is képes megóvni a beltartalmat, ha tényleg rendesen sikerült lezárni minden rést. Persze ha extra erős védelemre van szükség, akkor érdemes lehet több réteggel körbetekerni az adott dolgot, így fokozva a biztonságot.

Hogy lett a falburkolóból csomagolóanyag?

A habfólia két kiötlője, A. Fielding és M. Chavannes amerikai fejlesztőmérnökök, nem is gondolták, hogy a kétezres évekre milyen nagy népszerűségre fog szert tenni a találmányuk. Egy légbuborékos anyagból ők egy tapétát terveztek, amelynek érdekes felületi mintázata azonban a célközönségnél nem aratott túlzottan nagy sikert. Utána próbálkoztak még azzal, hogy üvegházakat borítsanak be ezzel az anyaggal, de ez sem igazán jött be. Bezzeg ma már nemcsak üvegházakra teszik e csuda érdekes anyagot, hanem kültéri medencék hőszigetelésére és melegítésére is használják nagyon eredményesen. Több fokkal is megemelheti a víz hőmérsékletét, illetve nem engedi nagyon kihűlni azt a hűvösebb napokon vagy éjjeleken.

Az IBM egyik szemfüles szakembere látta meg a termékben a fantáziát. Az új 1401 számítógép piacra dobásakor alkalmazták a buborékos fóliát a termék védelméhez. Innen pedig nem is volt megállás, a csomagolóipar nélkülözhetetlen fenegyerekévé vált a habfólia.

Hogyan véd a habfólia?

A habfólia ugyanolyan módon védi meg a bele csomagolt dolgokat, mint a tornászokat vagy az akrobatákat a vastag szivacsszőnyeg, amikor még csak gyakorolnak. Ha lepottyannak, akkor beleesnek oda, vagy akár azt is mondhatjuk, hogy belesüppednek a puhább rétegbe. Ez pedig sokkal kellemesebb, mert tompítja a testükre nehezedő nyomást. A törékeny holmikra pedig a légbuborékok vigyáznak pont ugyanígy.

A habfólia remekül és nagyon egyszerűen használható, költséghatékony csomagolóanyag. Nem hiányozhat egyetlen csomagolóanyag készletből sem.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek