Nemzetközi okos város szakkonferencia Budapesten

iho   ·   2017.11.07. 13:10

A holnap kezdődő Okos Város Kiállítás fő célja az okos városok, a közintézmények infrastruktúrájának, a minőségi szolgáltatások infokommunikációs rendszereinek bemutatása, illetve a jövő internet alapú megoldásainak és a várható trendjeinek ismertetése. A kiállítók bemutathatják a közlekedési, információtechnológiai és építési ágazat, valamint a műszaki és gazdasági tudomány legújabb fejlesztéseit, eredményeit, innovatív technológiáit, illetve a legjobb üzemelési gyakorlatokat, eljárásokat. A rendezvény az alábbi fő témacsoportokra fókuszál, elsősorban az állam, az önkormányzatok, a tudomány, a gazdaság és a civil szféra párbeszédére építve:

  • Hazai és nemzetközi okos városfejlesztési projektek, elért eredmények
  • Vállalatok által bemutatott okos város megoldások
  • Gépjárművezetést támogató rendszerek, automatizált vezetési megoldások

A szakkonferencián hazai és nemzetközi résztvevők is jelen lesznek. A program során kormányzati és települési szakemberek, városvezetők adnak képet rövid- és középtávú fejlesztési tervekről, illetve vállalatok felsővezetői tartanak prezentációkat, bemutatva az eddig elért eredményeket, a várható fejlődési irányokat és lehetőségeket. A kiállítóknak lehetőségük lesz arra is, hogy a kétnapos szakkonferencián előadások tartásával hívják fel a látogatók figyelmét termékeikre, szolgáltatásaikra. A kiállítás a 4. Magyar Jövő Internet konferencia társrendezvényeként kerül megrendezésre. A rendezvény fővédnöke Áder János Köztársasági Elnök. A kiállításon és a konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A HTE honlapján lehet jelentkezni.

Időpont: 2017. november 8-9. 9:00–16:00 óra, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi, K épület.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek