Nohab is, gép is, mégsem mozdony

iho/vasút   ·   2012.04.16. 07:00
00

A régebben Mobile Meeting néven futó rendezvényt az Óbudai Egyetem Neumann János karának új épületében rendezték. A hazai techpiac prominensein kívül teret adtak az egyéni kísérletezésnek, bizarrnál bizarrabb ötletek megvalósításának is.

Az idei kiállítás két szempontból is különleges: a telekommunikációs vonalon kívül a számítástechnikai ötletek és eszközök is helyet kaptak, valamint 2012 a generációk közötti szolidaritás éve is, ennek jegyében speciális programokat szerveznek, új megoldásokat mutattak be az idősebb érdeklődőknek is.

Mint az igazi – kivéve a csatlakozók paneljét és a tálcát. A hangja vajon emlékeztet a nagy előd duruzsolására?<br>Kattintással újabb képek nyílnak meg<br>(Kiss Gergely felvételei)

Szerkesztőségünkben az új, meglepő ötletek között a pálmát mindenképp a Nohabot mintázó számítógép vitte el. A DVD tálcája (irodai viszonylatban: a pohártartó) a fényszórók alól nyílik ki, a mozdony eredeti szellőzőnyílásaiban a hűtőventilátorok pörögnek. A Nohab, azaz a számítógép összes csatlakozóját az oldalfalba épített panelon helyezték el. Hozzá illő monitort és egeret ugyan nem állítottak ki, de vasútbaráti fantáziánk határtalan.

Kapcsolódó hírek