Nyitott a Reptár, de mit keres ott Kiefer Sutherland?

iho/repülés   ·   2023.03.02. 12:00
00_reptar2023_open

Családok! Baráti társaságok! A repülés szerelmesei! Március elsején elstartolt a szezon a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2023. március 1-jén nyitott újra: a látogatók ismét átélhetik a repülés adta szabadságot a múzeumi élményelemek segítségével: Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, 4D Mozi, MiG-29 szimulátor, 3D karika, katonai akadálypálya – ezek rendre különleges élményt nyújtanak. A látogatók egész napos élményét a RepTár Bisztró és a RepTár ajándékbolt egészíti ki. A RepTár keddtől vasárnapig tíztől hatig várja az érdeklődőket.

Attrakciók, május 27., Szimulátor Bajnokság

Harmadik alkalommal, május 27-én esedékes a repülőmúzeum egyetlen e-sport rendezvénye, a MiG-29 Szimulátor Bajnokság. A III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság a nézőknek is különleges élmény, tekintettel arra, hogy profi szakkommentátor közvetíti a versenyeket, illetve a Hangár földszintjén óriás LED-falon közvetítve minden látogató nyomon követheti a légiharcokat. A verseny ideje alatt az érdeklődőket különböző játékok várják a Gamer Zónában. A résztvevők előzetes regisztráció indulahtnak a versenyen, majd a helyszíni sorsolás után alakulnak ki a párharcok résztvevői. Vonatkozó infók a RepTár Facebook-oldalán.

Augusztus 5., Drone Day

Minden, ami a drónokról, a repülésről és az innovációról szól. A múzeum élményelemein kívül számos érdekes bemutatókkal készülnek a kiállítók. Drónra szerelt kamerán keresztül különleges szemszögből csodálható meg a RepTár a Drone Eye program keretein belül, amit felkészült szakkommentátor közvetít. A látogatók közelről is megismerkedhetnek a videós, rendőrségi, katonai és mezőgazdasági drónokkal.

Szeptember 2., RepTár Piknik

Az intézmény hetedik születésnapja alkalmából megannyi élmény várja az érdeklődőket. A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, 3D karika, Csúszópálya, RepTár Go) számos különleges program várja a látogatókat.

December 29., Star Fans Day

Idén ismét lesz Csillagok Háborúja rajongói nap. Beöltözött filmszereplők, cosplay előadások és workshopok, LEGO kiállítás és játszóház, galaktikus kvíz és gamer zóna, Star Wars és Star Trek kiállítók várja az érdeklődöket,: a film megelevenedik!

De mégis, mi járatban lesz a Golden Globe-díjas Frederick Dempsey George Rufus Sutherland Szolnokon? Nos, a kanadai színész először ad koncertet Magyarországon. Szolnokon, a RepTár udvarán lép fel, és country rock, blues stílusú zeneszámait különleges helyszínen, a repülők árnyékában énekli el. Jegyvásárlás (11 900 forint per fő): a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum recepcióján, illetve a létesítmény webshopjában.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.