Olvad a hó a kisvasutak környékén is

iho   ·   2017.04.21. 13:18
00kicsi

A LÁEV sajtóközleménye szerint helyreállt a Miskolc–Garadna közötti kisvasúti forgalom, a vonatok menetrend szerint közlekednek. Elmarad azonban az április 22-ére meghirdetett önkéntes szemétszedő akció, várhatóan egy héttel később, 29-én tartják meg. A vasutat üzemeltető Északerdő Zrt. felhívja a kirándulók figyelmét, hogy a Bükk magasabb területein továbbra is magas a hó, és a kidőlt fák is veszélyt jelentenek a kirándulókra.

Korábban írtuk:

A közelmúltban lehullott tizenöt centiméternyi hó az olvadás hatására jó harminc centiméter mély latyakká változik a hegyekben, ami az erdészek, katasztrófavédelmisek munkáját csak igen kis mértékben könnyíti. A letört ágakat, kidőlt fákat ugyanis csak az erdő, a talaj feltúrása árán lehet elszállítani, néhány hegyi vasútvonalunk is csak lassan szabadul a fogságból.

A Gyermekvasút közlekedett a havazás idején is, bár a hegyi buszjáratok és a Fogas forgalomkorlátozása miatt nehezen lehetett megközelíteni<br>(fotó: Stahl Csaba)

Nem közlekedik a lillafüredi kisvasút, és a Mátravasúton is csupán csökkentett üzem várható. A mátrafüredi vonal üzemel, de Szalajkaház felé egyelőre nem indítanak vonatokat Gyöngyösről. A vonalbejárók folyamatosan ellenőrzik a pálya állapotát, péntek délutánra derül ki, mikor közlekedhetnek a szárnyvonalon a szerelvények.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek