Online marketing tippek kisvállalkozóknak

iho.hu   ·   2020.10.08. 12:00

A helyi kisvállalkozások számára sokszor fejtörést okoz az online marketing, de mindannyian tudják azt is, hogy előnyeinek kiaknázása elengedhetetlen az igazi sikerhez. A módszerekkel ugyanis minimalizálják a piacra jutás akadályait. A következő cikkben 6 konkrét online marketing tippel gazdagodhatsz, amelyekkel megtudhatod, hogyan használhatóak ki a digitalizáció előnyei.

Piac- és konkurenciaelemzés

Amennyiben azt szeretnéd, hogy a vevő téged válasszon a konkurencia helyett, ebben az esetben elengedhetetlen a versenytársak alapos megismerése. A gyors piaci növekedés titka pedig a megfelelő pozicionálás, vagyis hogy hogyan helyezed el magad a piacon, és mi különböztet meg a konkurenciától. Ehhez tökéletes eszköz például a Google keresője, ahol gyorsan kiderülhet, hogy kik vannak az élmezőnyben. Elemezd, hogy mi az a plusz, amit a vevők tőlük megkapnak! 

De milyen kulcsszavakra “harapnak” a vásárlók? Nos, biztosan találkoztál már te is olyan kifejezésekkel a weboldalakon, mint a “Képzett szakemberek”, “Nincs szállítási díj” vagy az “ingyenes árajánlat”.

Arra azonban vigyázz, hogy ezek mögött valódi érték is legyen! Ha nincs a többi, hasonló szolgáltatást nyújtó cégtől megkülönböztető értéked, akkor hozd létre! 

A Google cég fiók és vívmányai

Az online hírnevet nagyban meghatározza, hogy a vevő mit talál rólunk a Google keresőben, emiatt szükségünk lesz a Google cégem szolgáltatásra, amivel felkerülhetsz a térképre. Megadhatod a címed, elérhetőséged, a nyitvatartást, bemutathatod a termékeket, fényképeket tudsz megjeleníteni, és a weboldal linkje is beilleszthető. Sőt, ami talán a legfontosabb, begyűjtheted az elégedett vevők véleményét is, amelyet mások is látnak.

Minőségi blog és a hirdetések

Ha magas versenyhelyzetben lévő iparágban dolgozol, akkor eredményt hozó tartalomstratégiára lesz szükség. Ilyen esetben fontos az olyan folyamatosan frissülő tartalom, blog, illetve szakmai bejegyzések közzététele, amelyek bizalmat és hozzáértést sugároznak a látogatóknak. A név és város szerepeltetése egy-egy bejegyzésben nagyon hatásos lehet!

A Google Ads hirdetés felülete tökéletes egy kis vállalkozás számára, ha gyors és eredményes fejlődésre van szüksége. Ráadásul a Google Ads kulcsszótervezővel felmérhetőek a leggyakrabban keresett kifejezések is. Az Adnet Media Google hirdetési tippjei között még többet megtudhatsz a stratégiáról és az árakról is! 

E-mail marketing és social media azaz teljes körű online marketing

Az e-mail marketing még ma is nyerő, hiszen egy jó csalival akár ingyen is gyűjthetjük a feliratkozókat, akikkel aztán folyamatosan kommunikálhatunk. 

A közösségi média esetében mindig az adott csatornára érdemes összpontosítani. Ez hazánkban leginkább a Facebook hirdetés felületére tehető, de számottevő az Instagram is, melyek egy kézben öszpontosulnak. Ma már szeretnék sokan maguknak kezelni ezeket a felületeket és ritkán érhető el minőségi online marketing képzés a témában, de mégis érdemes erre kellő időt fordítani, hogy sikeresen tudjuk hirdetni vállalkozásunkat az online felületeken. 

Bé Dénes az AdNet Media minősített Google partner ügynökség vezető online marketing szakértője el is készített egy teljes körű online marketing képzés csomagot melynek segítségével megismerkedhetsz a Google Ads kezelőfelületével, képes leszel önállóan Facebook és Instagram hirdetéseket létrehozni, valamint az Online marketing mesterfokon című könyvében rengeteg elméleti és stratégiai megoldásról olvashatsz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek