Örömhír Debrecenből

Szabó István   ·   2012.07.25. 13:30
00

Pályázati pénzből és Debrecen város támogatásával megújult az „öreg hölgy”, és Hármashegyalján multifunkciós felvételi épület-Természet Háza-csillagvizsgáló is épült. Az épület nappal látogatóközpont, turisztikai információs pont, kilátó, ez utóbbin az éjszakai különvonatozást választók zavartalanul, a fák lombja fölött elnézve csodálhatják a csillagos égboltot. Megújultak a peronok az állomásokon és megállókban, valamint két felújított, mozgáskorlátozottak és kerékpár szállításra is alkalmas, fedett és nyitott (nyári) kocsi is gazdagítja a kisvasút járműparkját. A Zsuzsivasút két végállomásán érintőképernyős információs oszlop is segíti a kirándulók tájékozódását.

Az ünnepre eljött Gáspár János, a Közlekedési Közművelődésért Alapítvány elnöke is. Az ünnephez az időjárás is kegyes volt, az országos vihar és hidegfront a rendezvény alatt nem érte még el Debrecent.

H0e léptékű terepasztalon is megcsodálhatták a Zsuzsivasutat a látogatók<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a külön nem jelölt felvételeket Balogh László készítette)

Kapcsolódó hírek