Őszi éjjel izzik a…

iho   ·   2023.08.05. 12:00

Ez az a sor, amit még az ovis gyermekek is álmukból felébresztve be tudnak fejezni. Nekünk felnőtteknek sem okoz ez különösebb problémát, sőt a fantáziadúsabb egyedek előtt akár képileg is megjelenik az a galagonyabokor, amelynek pirosas/bordós bogyói tűzként lobognak vagy parázsként izzanak.

Az ősz egyik kihagyhatatlan színe, hiszen Weöres Sándor óta tudjuk, hogy a fákon piros láz van olyankor. De miért is maradna ez a szín a természetben? Miért ne vihetnénk be az otthonunk falai közé, hogy az ősz hamisítatlan hangulata nálunk is megjelenjen? Mai cikkünkkel néhány hasznos tudnivalót hoztunk a színt illetően!

Nem mindegy, hogy bordó vagy piros!

A Tapétabolt bordó-piros tapéta tekintetében is meglehetősen elkényezteti a hozzájuk forduló vásárlókat, így aki ilyen színvilágban gondolkodik az új tapétáját illetően, annak ez fantasztikus hírnek minősül.

Ugyanakkor nem árt odafigyelni arra, hogy a két színt ne keverjük nagyon. A bordó szín melegséget, életerőt sugároz, lendületet ad és felélénkít, és megannyi érzelmet sugároz, vált ki.

Ezzel szemben a piros ugyanúgy hozza a fent leírtakat, ám egy idő után, ha hosszasan bámuljuk ugyanazt a falfelületet, akkor ez a szenvedélyes szín épp az ellenkező hatást éri el: túlstimulál és ingerültté tesz.

Hogyan vessük be ezt a vibráló és élettel teli színvilágot?

Éppen ezeknek a hatásoknak köszönhetően mondjuk azt, hogy ha már ezek mellett a színek mellett döntesz, akkor mindenképpen gyakorold a mértékletesség elvét.

Egyrészt nagyon kicsi terekbe semmiképp se válasszuk ezeket a színeket, mert csak agyonnyomják a teret. Másrészt még a világosabb helyiségeknél is érdemes csínján bánni vele.

Ha egy-egy fal kap ilyen meleg színárnyalatot, akkor pontosan azt érjük el, amit szerettünk volna: egy csábító, hívogató, melegséget sugárzó otthont, ahová jó hazatérni, ahova jó vendégként megtérni.

Persze nem csupán egyszínű darabokban lehet gondolkodni, hiszen számtalan minta dobja fel még jobban az amúgy is pazar tapétakülönlegességeket. Sőt, játszhatunk még a különböző árnyalataival is ennek a két színnek, igazán izgalmas megoldások tudnak születni egy-egy ilyen kísérletből! 

Fontos megemlíteni azt is, hogy ez a két szín, ha gondosan válogatunk, még akár más színekkel is kompatibilis, így ha nem ijedünk meg egy kis harsányságtól, akkor nyugodtan válasszunk mellé teljesen más színt is!

Bátran használjuk az erőteljesebb színeket!

A kevésbé domináns színektől senki sem fél, ellenben mivel rogyásig lettek használva, ezért végtelenül elcsépeltek és unalmasak tudnak lenni.

Így aztán, ha igazán újítani szeretnénk, ha ki akarunk tűnni a tömegből, ha a szenvedélyes személyiségünket valóban meg akarjuk jeleníteni az otthonunkban, akkor mindenképpen a Tapétabolt bordó-piros tapétái között kell elkezdenünk keresni az ideális darabot!

Vigyük be bátran a természet különlegesebb színeit az otthonunkba, és örüljünk, hogy olyan világban élünk, ahol van ősz, és vannak őszi fák is!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek