Őszi menetrend a kisvasutakon

iho   ·   2014.09.26. 10:50

A szeptemberi esőzések két, dunántúli kisvasút pályáját rongálták meg komolyabb mértékben. Csömödéren továbbra is csak Lenti és Csömödér között járnak a vonatok, a kistolmácsi szakasz helyreállításával még nem végeztek. Az utolsó idei üzemnap szeptember 27., szombat, így a teljes hálózaton már csak 2015-ben utazhatunk.

Helyreállították viszont az almamelléki kisvasút pályáját, szeptember 27-től munkaszüneti napokon újra járnak a vonatok.

Őszi menetrend lép életbe a debreceni Zsuzsivasúton: október 1-je után már csak hétvégenként utazhatunk Hármashegyaljára.

Gemencen szeptember 29-től hétvégenként csak egy-egy vonatpár közlekedik Pörböly és Gyöngyösoldal között, előtte azonban szeptember 27-én és 28-án még jár a gőzvontatású szerelvény.

Nagycenken az év utolsó menetrend szerinti vonata szeptember 28-án, vasárnap közlekedik.

A következő nagyobb változás a kisvasúti menetrendekben október végén várható, a részletes menetrendeket, programokat a kisvasutak honlapján naprakészen olvashatjuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek