Öt tipp a megfelelő ültetési rend kialakításához

iho.hu   ·   2024.09.18. 10:51
placeofcards.com

Nem is gondolnánk, hogy a sikeres esküvőszervezés egyik alappillére a megfelelő ültetési rend megtervezése. Nem kis feladat ez, hiszen rengeteg dologra oda kell figyelni annak érdekében, hogy mindenkinek a legmegfelelőbb, kényelmes helyet tudjuk biztosítani. Van pár olyan eset, amikor különös odafigyelés szükséges, például elvált szülők esetén.

Ha már sikerült kilogisztikázni az ülésrendet, akkor nincs más hátra, mint az esküvői ültetőkártya megtervezése. Szerencsére ebben számos cég áll a rendelkezésünkre, ilyen például a Place of Cards is. Nagyon egyszerűen, néhány kattintással, online is tudunk rendelni, ezzel sem terhelve magunkat, így jut elég idő a szervezés más feladataira koncentrálni.

Az egyik, talán legbonyolultabb és legnehezebb feladat az ülésrend kialakítása. Ebben szeretnénk most neked útmutatást adni öt hasznos tippel. 

Első tipp – ültetési tabló kihelyezése

Ez egy kedves kis megoldás, amely feldobja a dekorációt és emellett az érkezéskor tudtára adja mindenkinek, hogy hol kell helyet foglalni. Gyakorlatilag ez egy olyan tábla, ahol mindenki neve megtalálható egyben. Ezzel egy kicsit spórolunk is, mert nem lesz szükség minden egyes személynek külön ültetőkártyára, viszont a vendégek sem fognak cél nélkül keresgélni.

Második tipp – személyre szabott ültetőkártya

Ugyanazt a szerepet tölti be, mint a tablók, viszont ez az asztaloknál mindenkinek saját névre írt kártyát jelent. Ezzel egyfajta figyelmességet és kedvességet is viszünk a vendégfogadásba, ráadásul összehangolhatjuk egy kis emlékkel is, pl. pici süteménnyel, bonbonnal, desszerttel vagy csokoládéval. Esetleg olyan kis egyedi ajándékkal, ami a nagy napra fogja emlékeztetni a vendéget.

Harmadik tipp – különböző személyiségjegyek figyelembevétele

A kreativitás és a praktikus megoldások mellett szükségünk lesz egy kis emberismenetre és figyelemre is. Jó ötlet például, a csendesebb szótlanabb embereket a kicsit pörgősebb bulizósabb vendégekkel vegyíteni, ebben az esetben ugyanis a visszahúzódóbb személyek is kedvet kaphatnak a szórakozásra, így jó hatással lehetnek egymásra, oldódik a hangulat.

Negyedik tipp – a gyermekekre is gondoljunk

Akik gyerekekkel érkeznek, azokat nyugodtan ültessétek egymás közelébe, ez általában megosztó kérdés szokott lenni, vannak olyan gondolatok is, hogy a kicsiknek eleve külön asztalt kellene biztosítani, hiszen így jól eljátszanak, és a felnőtteket sem zavarnák. 

Jó ötlet például az, hogy kialakítunk az esküvői helyszínen valahol egy félreeső helyen egy sarkot, ahol a gyermekeknek apró játékokat helyezünk ki – színezőket, színes ceruzát –, ezzel lekötik magukat, miközben a szülők tudnak egy kicsit beszélgetni, táncolni, iszogatni.

Ötödik tipp – ne ültessük egy asztalhoz az egyedülállókat!

Bár elsőre jó ötletnek tűnik, a gyakorlatban ez sértő is lehet, inkább ne most próbáljuk ki. Ebben az esetben a személyiségtípus szerinti elosztás lesz a legjobb megoldás.

Ha a felsorolt ültetési tippeket igyekeztek betartani, biztosan fergeteges hangulat alakul majd ki az esküvőtökön. 

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek