Pápa ismét nyíltan

iho   ·   2014.06.30. 10:00
cim

A repülés, a repülőtér megint bebizonyította, mennyire vonzó a kívülállók számára is, ha megengedik, hogy egy napra bennfentesek legyenek, legalábbis bent lehessenek, a kerítésen belül.

Kattintsion a képre és nézze meg Mészáros Gábor fotóiból összeállított galériánkat!

Pápán két év után ismét megrendezték a nyílt napot, amelynek sztárja a NATO itteni bázissal működő közös szállítógép-flottájának egyik gépe volt. A C-17-es mindig mindenkit lenyűgöz méreteivel, érdekes részleteivel, az itteni óriás a magyar felségjelével is. Ami akkor is nagy élmény, pláne közelről, sőt, belülről megnézni, ha a típus igen látványos szokásos repülő bemutatója egyúttal nem volt műsoron.

A sajnos már állományból kivont madarak közül ugyancsak közelről volt látható,tapintható egy MiG-21-es, egy Mi-8-as, egy Mi-24-es is, a légierő zenekara muzsikált, közelről megcsodálhattak a látogatók rakétafegyvereket, hajtóműveket, reptéri járműveket: a hatalmas hómaró ekéje alatt még hűsölhettek is a nézők, máskor meg a tűzoltók nyújtottak friss permetet.

És jelen volt a betonon jónéhány szép kisgép is, arra figyelmeztetve, hogy a C-17-eshez képest vannak a repülésnek eklérhetőbb ágazatai is... Jó nap volt. Amint ez érzékelhető Mészáros Gábor fotóin is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek