Pilótaképzés Nyíregyházán a Wizz Airrel

iho/repülés   ·   2017.12.21. 08:45
wizz_pilotaakademia_nyiregyhaza0

A következő huszonegy hónapban az akadémia első csoportjának tagjai elsajátítják és fejlesztik mindazokat az ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy kiváló pilóta váljon belőlük. A 2017-ben indult Wizz Air Pilótaakadémia, amely egyelőre csak Lengyelországban élő jelölteknek érhető el, fiataloknak kínál lehetőséget arra, hogy előzetes repülési tapasztalat nélkül megszerezzék a kereskedelmi pilóta szakszolgálati engedélyt. A programban a Wizz Air pilótaképző szervezetekkel működik együtt a minőségi oktatás biztosítása érdekében.

Jelöltek kabátosztás előtt (fotó: Wizz Air)

A légitársaság első két szerződött partnere pilótaképző iskola a Tréner Kft. Magyarországon és Egnatia Aviation Kft. Görögországban. A légitársaság célja, hogy a következő hónapokban bővítse a programot, együttműködve több pilótaképző intézménnyel, és több hasonló programot indítva Közép- és Kelet-Európa más országaiban.

A nyíregyházi megnyitó-ünnepségen az első hallgatói csoportot a Wizz Air és a Tréner Kft. vezetői üdvözölték, majd a jövendőbeli Wizz-pilótáknak átadták a pilótadzsekijüket, és körbevezették a nyíregyházi pilótaiskolában. A mostani oktatás keretei között 750 óra földi, 60 óra szimulátoros és 145 órányi repülési tréninget indítanak.

A program sikeres elvégzése, valamint az ezzel járó minden feltétel és követelmény teljesítése után a Wizz Air munkalehetőséget kínál a frissen végzetteknek, akik a szükséges továbbképzések elvégzését követően az Airbus A320 repülőgépek első tisztjeiként folytathatják karrierjüket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek