Praktikus és nélkülözhetetlen műanyag dobozok és tárolók a konyhában

iho   ·   2023.03.04. 12:00

A konyha minden háztartásban egy olyan terület, amely tele van hozzávalókkal, különböző típusú élelmiszerekkel és eszközökkel, amelyek ideiglenes vagy állandó tárolását meg kell oldani.

A különféle anyagú konyhai tárolók, tálak, dobozok nagyszerű megoldást jelentenek az élelmiszerek hatékony és biztonságos tárolására a konyhában és a kamrában. Ezeket kifejezetten úgy tervezték, hogy ideálisak legyenek az eszközök és a különféle élelmiszerek megőrzésére. Mindenhez találhatsz megoldást, érdemes megkeresni a legmegfelelőbbet, hogy ne csak az élelmiszerhez megfelelő, de esztétikus is legyen. Mutatjuk, miből választhatsz!

Milyen anyag az ideális?

Az ételtartó dobozok és tárolók elengedhetetlenek az élelmiszerek és az eszközök konyhai, kamrai tárolásához, azonban a dobozok készítéséhez használt anyagok típusa is fontos az élelmiszerekkel való érintkezés miatt.

A leggyakrabban alkalmazott anyagok a rozsdamentes acél, a különböző faanyagok, a bambusz, az üveg és a műanyagok. Sokan részesítik előnyben a törhetetlen, biztonságos anyagokat, ugyanis a rendszeres használat miatt nagy a valószínűsége, hogy egyszer-egyszer leesnek, összekoccannak. 

Mire használhatjuk a különféle anyagú dobozokat?

A fűszerek tárolására az üveg és rozsdamentes acél dobozok a legideálisabbak, ezek ugyanis nem veszik át a fűszerek jellegzetes aromáját, illetve jól is zárják azokat. Hasonló megfontolásból a teákat és kávékat is ilyenekben célszerű tárolni, bár vannak, akik a műanyagokat kedvelik mindenféle élelmiszer számára. Praktikusak a különböző űrtartalmú, adagolókanállal ellátott műanyag dobozok. Népszerű doboztípus a fedéllel rendelkező, dekoratív fém tárolódoboz, amely a régi időket idézi.

Az ételek tárolására nemcsak otthoni használatra praktikusak a műanyagok, hanem uzsonnásdobozként, ételhordóként is iskolába, munkahelyre, a biztos záródásért pattintható fedéllel vagy az italok és levesek számára csavaros tetővel. A többrekeszes változatokba még könnyebben csomagolhatsz többfogásos ebédet.

Változatos méretek és formák

A műanyag dobozok változatos méretekben és formákban állnak rendelkezésre, így szinte mindenhez alkalmasak – kis, közepes és nagy méretek, szögletes és kerek formák.

A tárolókészletek különböző formájú és méretű dobozokat tartalmaznak, amelyek tökéletesen alkalmasak gabonafélék, rizs, hüvelyesek, gyümölcsök és zöldségek, valamint konyhai eszközök tárolására is. A műanyag dobozok általában átlátszóak és színes fedelük van. 

Speciális tárolóedények

A kenyér megfelelő tárolása a legtöbb konyhában fontos, mivel a kenyér a legtöbb étrend egyik alapanyaga. A műanyag kenyérdobozok általában téglalap alakú, kenyér formájú dobozok, légmentesen záródó fedéllel. 

A vaj tárolására is kaphatók vajtartók, ahogyan citrusprések, szűrők, hűtő- és mércés kancsók, tálcák, számos keverőtál közül is válogathatsz, ha kényelmesebbé és rendszerezetté szeretnéd tenni a konyhát és a kamrát.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek