Praktikus gyakorlati tanácsok az üzleti ingatlanok vagyonvédelmét támogatva

iho   ·   2021.03.04. 12:00

Bizony az üzletek, irodaépületek és céges telephelyek környezete sem számít tabunak a betörők körében. Úgyhogy a nemkívánatos betörések és lopások elkerülése végett bizony igencsak javasolt tenni valamit a vagyonvédelem erősítésének céljából.

A cikkben ehhez igyekszünk mutatni néhány igencsak praktikus lépést. Bízunk benne, hogy a bejegyzésben foglaltak megvalósítása segítséget jelent majd abban, hogy sikerüljön távol tartani az illetékteleneket az iroda- és üzlethelyiségektől, mégpedig azok vagyontárgyaival együtt.

A riasztórendszerek vezetékei ne legyenek látható helyen

Mivel kezd egy profi betörő, amikor a tett helyszínére ér? Elvág minden olyan vezetéket, ami a vagyonvédelmet és a biztonsági rendszert hivatott támogatni. Ne adjuk meg neki ezt az előnyt! Ha egy mód van rá, inkább tüntessük el jó mélyen az összes kulcsfontosságú vezetéket.

Minden alkalmazott tudja, hogyan kell aktiválni a biztonsági rendszert

A lényeg, hogy egy-egy nemkívánatos betörés vagy behatolás esetén a bent tartózkodók ne legyenek bizonytalanok a „mit kell most tenni” kérdés kapcsán. Legyen tehát egyértelmű az ilyenkor alkalmazandó biztonsági protokoll, és tudja ezt mindenki akár álmából felkeltve is.

Minden felhalmozott készpénz és vagyontárgy legyen biztonságos helyen

Tehát zárjuk őket el, ne legyenek feltűnő vagy könnyen hozzáférhető helyen. Ma már egyáltalán nem nehéz olyan széfet beszerezni, aminek a feltörése még egy gyakorlott betörő számára sem könnyed ujjgyakorlat.

Ez a fajta plusz beruházás mindenképp megéri, gondolva a későbbi esetleges nemkívánatos körülményekre. Úgyhogy erősen javasolt kitalálni azt a helyet, ahol minden készpénz és értékes vagyontárgy biztonságos környezetben lehet.

Ma már a kamerák elhelyezése is kulcsfontosságú

Sok esetben pusztán az a tényező is képes visszatartani az illetéktelen behatolókat, hogy a biztonsági kamerákkal is számolniuk kell. Elvégre a plusz rizikófaktor senkinek sem hiányzik. Egy betörő olyan célpontokra megy, ahol alacsony a kockázat.

A kamerarendszer jelenléte viszont egyértelműen arra utal, hogy a szóban forgó üzleti ingatlanban bizony komolyan gondolják a vagyonvédelmet. Ráadásul a fejlett kameramegoldásokkal könnyedén visszakereshetők a korábbi behatolások körülményei.
Ismerjük a mondást - az utolsó mindig zárja be az ajtót

Egyszerű, majdhogynem magától értetődő teendő. Viszont meglepően sok helyen feledkeznek meg róla. Ne adjuk meg a betörőknek azt a plusz könnyítést, hogy bármiféle erőfeszítés nélkül be tudjanak jutni az épületbe.

Hogyha a zárt ajtókat még egy fejlett riasztórendszerrel is meg tudjuk támogatni, az mindenképpen haladó technikának számíthat. Olyannyira, hogy a legtöbb illetéktelen behatoló számára egyértelmű lesz a piros jelzés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek