Raptor: irány az iskolapad!

iho/repülés   ·   2012.01.16. 17:00
nyito

A dolog érdekessége: a 12A osztály négy „nebulója” a Lockheed Martin F–22A Raptorral repül majd. Az elmúlt másfél évben sokat szenvedett típus így lassan mindenhol visszafoglalja az őt megillető helyet és szerepet.

Katasztrófák, mérgező gázok, hypoxia: az F–22 Raptor komoly hírnevet alakított már ki magának <br>(fotó: af.mil)

A Weapons Schoolban január kilencedikén indulnak a különböző típusokra és feladatokra felkészítő osztályok, a 12A számára is. A megfelelő teljesítményt elérő pilóták júniusban fejezik be majd a különleges tanfolyamot.

Az oktatásért felelős 433., „Sátán angyalai” kiképzőszázad a Raptor mellett a Boeing F–15 Eagle-pilóták számára biztosítja a repüléseket. Az F–22-eseket szoros együttműködésben használják a tesztelő és kiértékelő feladatokat végrehajtó 422. századdal. Ez egyedivé teszi a 433-asok munkáját, hiszen az iskola többi százada egyedül repüli egyetlen típusát. A közösködés oka a géphiány, hiszen alig 187 F–22-es épült, így a meglévő gépek leterheltsége nagy.

Irány az iskola! <br>(fotó: af.mil)

A Weapons School a századok fegyverzeti és taktikai tisztjeit képezi ki. A válogatott pilóták évente kétszer, 80-80 fővel kezdhetik meg az iskolát.

Kapcsolódó hírek