Rendezzünk grillpartit!

iho   ·   2020.08.01. 05:00

A nyár kedvelt szabadidős programjai a grillpartik, melyeken összegyűlhet a népes család vagy a baráti társaság, és a szabad ég alatt, felszabadultan, finom falatok társaságában tölthetnek el egy kellemes napot. Ha te szeretnél egy efféle összejövetelt szervezni, akkor fogadd meg hasznos tanácsainkat, és ezt a partit mindenki évekig emlegetni fogja majd!

A helyszín előkészítése

A legjobb hely egy tökéletes grillpartira a kert, de ha például közbeszól az időjárás, és a parti kellős közepén esni kezd az eső, akkor mentőövként egy fedett terasz is jó szolgálatot tehet. Ha viszont a napsugaraké a főszerep, akkor nyugodtan tervezd a bulit a szabadba. 

Gondoskodj róla, hogy legyen annyi ülőhely, ahol minden vendég kényelmesen elfér, és ugyanúgy mindenkinek jusson tányér, pohár, evőeszköz. A nyári tűző napsütés nem csak kellemetlen, hanem sokan nem is bírják hosszabb ideig elviselni, ezért az asztalt mindig árnyékos helyre tedd. Ha nincs elég fa a kertben, akkor néhány napernyő vagy egy felállítható pavilon is megteszi. Ha gyerekek is jönnek, akkor nekik készülj “játszósarokkal”, ami lehet egy földre terített pokróc vagy egy kisebb pancsolómedence, néhány játékkal. 

Ételek és italok

Egy grillpartin általában a házigazda biztosítja a főételt, a vendégek pedig süteményt, salátát, esetleg innivalót visznek. Készülj többféle hússal, a választékban legyen vegyesen csirke, sertés, esetleg marha vagy hal, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételt. A grillhúsokat jobb előre bepácolni, de ennek során ügyelj arra, hogy legyenek olyan szeletek is, amelyek csak enyhébben fűszerezettek, így a gyerekek vagy az érzékenyebb gyomrúak is tudnak miből válogatni. 

A grillen zöldségeket is nagyszerűen meg lehet sütni, így azok a vendégek sem maradnak éhesek, akik nem szeretik a húsos ételeket. Köretből és salátából szintén készülj többfélével, de óvakodj a majonézes, tejszínes fogásoktól, hiszen ezek a melegben könnyen megromlanak.

Az italok tekintetében is törekedj a változatosságra: a sörök, borok és a röviditalok mellé kínálj üdítőt és ásványvizet is. Egy finom házi limonádé friss gyümölcsökből biztosan a parti egyik kedvence lesz, melyet stílusosan felszolgálhatsz a Gasztronagyker webáruházban kapható kancsók valamelyikében. A komplett üdítős készletek mellett fedeles kancsókat is találsz, így a bogarak vagy falevelek nem kerülnek az italba.

A hangulatfelelős

Amint mindenki jóllakott, a parti könnyen unalmassá válhat. Ne várd meg, amíg ez bekövetkezik, hanem készülj szórakoztató játékokkal, vicces feladatokkal, melyekkel a felnőttek is jól mulathatnak.

Ilyenkor bátran előszedheted a máskor méltatlanul elhanyagolt kártyapaklit és társasjátékot, és kezdődhet a küzdelem! 

Ha pedig hosszúra nyúlik a parti, akkor az este leszálltával kapcsold fel a hangulatfényeket, tegyél be zenét, és máris egy fergeteges szabadtéri házibuliban találod majd magad!

(X)

Kapcsolódó hírek