Repülőnapot tartanak vasárnap Fertőszentmiklóson

MTI/iho   ·   2023.04.25. 18:20
00_skyview_airshow

Légiparádéval, élményrepüléssel és számos földi attrakcióval.

A Meidl Airport területén tartandó Skyview Airshow-n látványos bemutatóval készül mások mellett Besenyei Péter műrepülő világbajnok, Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok, Vári Gyula egykori MiG-29 vadászpilóta és Imreh Lajos helikopterpilóta. Magasba száll még az L-29 Delfin sugárhajtású katonai kiképzőgép és Magyarország egyetlen hidroplán repülőgépe, a Cessna 206 Amphibian is.

Kattintson képeinkre, nézze meg galériánkat! (fotók: Skyview Airshow Facebook-oldala)

A cseh The Flying Bulls Aerobatics Team négy, szoros alakzatban repülő géppel teljesít különféle manővereket, emellett az Aeroexpress kétmotoros utasszállító gépe is felszáll.

A statikus forgószárnyas szekcióban bemutatkozik a Magyar Honvédség Airbus Helicopters H145M típusa, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. EC135 mentőhelikoptere és a Légirendészet MD500-asa.

A repülőnapon a gépek és felszereléseik mellett a velük feladatot ellátó személyzettel és munkájukkal is meg lehet ismerkedni. Hétszázon élményrepülhetnek egy veterán Antonov An-2-essel, egy Cessna 172-essel vagy egy Jetranger gázturbinás helikopterrel.

A légi bemutatók mellett az Aeropark Budapest több veteránjárművel, Malév mini-kiállítással és szimulátorral készül. A merevszárnyú kiállításon többféle sportrepülőt, köztük a legújabb sebességi rekordot felállító Blackwing típusú egymotorost is meg lehet nézni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Blog Kocsiállás

Ikarus 266-os nyitja a nyarat Keszthelyen

Volánbusz/iho   ·   2024.05.27. 18:00

A retró járművek rajongói június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villamos mozdony vontatta Retró Balaton Intercityn utazhatnak Budapestről Keszthelyre. A visszaútra várakozóknak a Volánbusz az Ikarus 266-os retró busszal kínál keszthelyi városnézést és kirándulási lehetőséget a Kányavári-szigetre.