Retro stílusú fürdőszoba? Miért ne?

iho   ·   2021.11.03. 12:00

A retró stílusú fürdőszoba tökéletes választás azok számára, akik ragaszkodnak a hagyományokhoz. Ezzel a stílussal könnyedén lehet egyedülálló hangulatot teremteni a helyiségbe. Ezzel a múltidéző stílussal könnyedén ki lehet tűnni a sorból. Mutatjuk, hogy mire kell figyelni a retró hangulat megteremtéséhez!

A ‘60-as és ‘70-es évek fürdőszobáit letisztultság és egyszerűség jellemezte. Jó érzés visszaemlékezni a nagyszülői és a szülői ház fürdőszobáira. Talán ezek az emlékek teszik ma is szerethetővé ezt a stílust, mely kellemes és nyugodt hangulatot teremt a helyiségben. Következzen néhány tipp a retró hangulat megteremtéséhez! 

A retró hangulatot idézi a fekete-fehér mozaikminta

A retró hangulat megteremtésében nagy szerepet játszanak a színek. A mai modern árnyalatok helyett az úgynevezett fagyi színeket kell alkalmazni. Melyek ezek? Például a mentazöld, a bézs és a halvány rózsaszín. Szintén a retró hangulatot idézi a fekete-fehér mozaikminta. Hol érdemes alkalmazni ezeket az árnyalatokat? A csempén, a padlón és a különféle kiegészítőkön egyaránt.

A retró stílusú fürdőszoba kialakításakor érdemes elválasztópaneleket, illetve díszítőcsíkokat alkalmazni. Ezekkel könnyedén megtörhető az egyhangúság. A díszcsíkok lehetnek mintásak, például népszerű a virágminta. A bútorok esetében érdemes a gömbölyded formájúakat előnyben részesíteni. Egy jól berendezett, retró hangulatú fürdőszoba minden igényt kielégít. Fontos, hogy mutatós és praktikus kiegészítők kerüljenek a helyiségbe.

A retró hangulat a négyszögletű káddal teremthető meg

A retró stílus esetében mindenképpen az egyszerűségre kell törekedni. Az egyszerű funkcionalitás kap főszerepet ezekben a fürdőszobákban. Azonban az egyszerűség nem azt jelenti, hogy nem kell adni a minőségre. Kizárólag kimagasló minőséget képviselő bútorokat, szanitereket és kiegészítőket érdemes választani a helyiségbe. 

A retró hangulat megteremtéséhez az említetteken kívül hozzájárul a talpon álló mosdótípus, valamint a tükrös felsőszekrény. Nyilvánvaló, hogy itt hidromasszázs fürdőkabinnak, infraszaunának és sarokkádnak nincs helye. A megfelelő hangulat a négyszögletű káddal teremthető meg. Ilyen kád található a Zuhanykabin.hu kínálatában.

A fürdőszobai bútorok, szaniterek és kiegészítők harmonizáljanak egymással

A dekorációt tekintve a retró stílusban a virágminta kap főszerepet. Ez megjelenhet a zuhanyfüggönyön, valamint a kádkilépőn is. Továbbá kiemelt szerepet kapnak a különféle műanyag kiegészítők, melyekből ma már prémiumminőségű változatok is kaphatóak. 

Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy a különféle fürdőszobai bútorok, szaniterek és kiegészítők harmonizáljanak egymással. A tanácsok betartásával könnyedén megvalósítható egy kedves, barátságos fürdőszoba, mely mindenkit lenyűgöz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek