Segítség a gyerekszoba berendezéséhez

iho   ·   2024.02.04. 12:00

Kiválasztani a megfelelő színt a falakhoz, illetve megtalálni az ideális gyermek bútorcsaládot, még legrutinosabb szülőket is képes megizzasztani. Ezért a mai cikkünkben hoztunk néhány tippet, amelyeket betartva neked már könnyebb dolgod lehet. Kezdjünk is bele!

A színek

Egy kislány szobájának bútorzata szinte egyáltalán nem különbözik egy fiúétól. Olyan alapvető dolgok nélkül ugyanis, mint az ágy, az íróasztal vagy a szekrény, a gyerekszoba nem tudja betölteni a funkcióját.

A színek tekintetében viszont már más a helyzet. A legjobb választást a semleges színek jelentik, hiszen a túl sok színes inger nyugtalanító hatású lehet. De ha a gyermeked elérte már a 3-4 éves kort, akkor őt is be tudod vonni a folyamatba.

Egy anya-lánya beszélgetés során biztosan kikotyogja majd, hogy az ő kedvence a rózsaszín, amelyből már tudni fogod, hogy a Csingiling Gyermekbútor Boo-Domek bútorkollekciója jelenti számotokra a tökéletes választást. Ez ugyanis olyan fehér-rózsaszín, házikótetős kialakítású, lapra szerelt gyerekszoba bútorokból tevődik össze, amelyek segítségével igazán mesebeli gyerekszoba alkotható.

Egy ilyen “konzultáció” egy tinédzser esetében pedig szabályosan kötelező. A gyerekek ugyanis ebben a korban már nem veszik túl jó néven, ha a szüleik döntenek helyettük a szobájuk kialakításáról és enteriőrjéről.

Miniatűr szoba esetén

Ha egy kis méretű vagy túlságosan sötét szobáról van szó, akkor mindenképpen célszerű a fehérhez közeli árnyalatokat választani, mivel ezek optikailag megnyitják és szélesítik a teret.

Amennyiben viszont nagy ablakok vannak a helyiségben, és sok fény áramlik be, akkor ott már lehet kicsit játszani a sötétebb színek variálásával is. A világos bútorok például egy sötétebb árnyalatú lila/rózsaszín/narancssárga színű fallal végtelenül jól mutatnak.

Extra tanácsok

Ugyan a szoba nagy részét a játékok fogják elfoglalni, de ettől függetlenül nem feledkezhetsz meg a tanuló- és az alvózónáról. Az elhelyezésükre különös figyelmet kell fordítanod, ha a későbbiekben terveztek még gyermeket, és a testvérek ugyanazon a szobán fognak osztozni.

Olyan szobarészt kell biztosítani a számukra, ahol kölcsönösen nem zavarják egymást, sem az alvás, sem játék, sem olvasás, sem pedig tanulás közben. Ilyen esetben szokták javasolni a szakértők az emeletes ágy beszerzését, amely helyet adhat egy tárolónak vagy játszótérnek.

Dekoráció

A legegyszerűbb, de mégis a legszuperebb dekorációnak a falfestmények és falmatricák számítanak. Ami a motívumokat illeti, a gyermek életkora és érdeklődési köre kell, hogy irányadó legyen.

A lányok esetében kedvelt figurák lehetnek a hercegnők, a varázslatos tündérek és a titokzatos egyszarvúk. Míg a fiúknál általában a versenyautók, Pókember, Batman és az egyéb szuperhősök diadalmaskodnak.

Összességében azt a tanácsot tudjuk adni, hogy a gyerekszoba berendezésekor mindig vedd figyelembe a lurkók igényeit, ízlését is!

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek