Segítség a számotokra tökéletes babakocsi kiválasztásához

iho   ·   2024.01.03. 12:00

Akár az első babádat várod, akár tovább gyarapodik a család, a gyermekednek szeretnéd mindenből a lehető legjobbat megadni, ami egyáltalán nem könnyű feladat.

Egy jól megválasztott babakocsi azonban egy fontos lépést jelenthet ezen az úton. No, de a piac olyannyira telített a különböző típusú modellekkel és márkákkal, hogy szülő legyen a talpán, aki eligazodik az elérhető termékek rengetegében.

Egyáltalán mely funkciók lényegesek az első néhány hónapban? Mivel tud többet egy olyan multifunkciós modell, mint a Babakocsi Mániánál kapható JUNAMA Glitter? A műanyag vagy felfújható kerék az ideális? – ezekhez hasonló kérdések sora merül fel ilyenkor a fejekben, amelyekre sok esetben a bababoltokban sem kapható szakszerű válasz.

Mi az, amit mindenképpen fontolj meg a babakocsi vásárlása előtt?

Mielőtt nekiállnál a keresgélésnek, mindenképpen érdemes átgondolnod, hogy mekkora az az összeg, amelyből tudsz majd gazdálkodni, mivel alapvetően ez határozza meg majd azokat a kategóriákat, amelyekből válogathatsz.

Bár azt hozzá kell tenni, hogy nem feltétlenül jó taktika mindig csak az árcédulát nézni, célszerű inkább az ár-érték arányra koncentrálni. Remek példaként hozható fel ide a korábban már említett JUNAMA Glitter, amelynek az ára lehet, hogy borsosnak tűnik, de ha megnézed, hogy mennyi mindent kapsz ezért a pénzért, akkor máris más fényben fogod látni ezt az összeget.

Hol fogod majd használni a babakocsit?

Egy egyszerűen kezelhető, kézreálló, sportos darab tökéletesen ideális lesz majd a városban történő mindennapos szaladgálásra. Abban az esetben viszont, ha hosszabb kintléteket tervezel, és közben altatni is tervezed a picit, akkor fontos a kényelem és a zökkenőmentes haladás.

Hol fogod majd tárolni a babakocsit?

Ha a lakásod bővelkedik a rendelkezésre álló térben, akkor a babakocsi tárolása nem jelent majd problémát. Ha viszont egy szűkebb helyen kell neki helyet találni, ahol nincsen felesleges tér, akkor egy könnyen összecsukható típus jelenti a megfelelő választást, ami minimális helyet foglal el.

Bár azt hozzá kell tenni, hogy az egykezes összecsukhatóság az utazás során is előnyös lehet, hiszen ennek köszönhetően könnyedén ki-be lehet pakolni a babakocsit az autóba, és igény esetén pár mozdulattal menetkészre állítani.

Végül nem szabad megfeledkezned a biztonságról sem!

Szülőként a gyermeked biztonsága az első. Olyan márkát kell választanod, amely a megfelelő komponensek kiválasztásától kezdve a gyártási szakaszban történő ellenőrzésen át a végtermék teszteléséig ezt helyezi előtérbe.

Mindig ellenőrizd, hogy a kiszemelt modell rendelkezik-e kényelmesen kezelhető és a két kereket ténylegesen rögzítő fékkel, illetve el van-e látva a baba elcsúszását vagy kimászását megakadályozó állítható, ötpontos hevederrel!

Ha ezeket a szempontokat végiggondolod, biztosan megtalálod a számotokra tökéletes babakocsit.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek