Szarvasbőgés expressz Királyréten

iho   ·   2013.09.12. 09:53

A szarvasbőgés idején különleges koncertélményt kínálnak az erdők, hiszen a királyi vad, a szarvasbika bőgésének hangja zengi messze a hírt: eljött a szarvasok párzásának ideje. Alkonyatkor életre kelnek a nappal rejtőzködő, vadon élő állatok, és erdeink megtelnek különféle sejtelmes hangokkal. Ennek a koncertnek mi, emberek is részesei lehetünk, ha tudjuk, merre is van az erdei koncertterem, és szemünk helyett a fülünkre támaszkodunk inkább. Erre a koncertre hívják természetkedvelő és különleges erdei élményre kíváncsi látogatókat egy kisvasutas utazással egybekötött alkonyati, éjszakai kirándulásra. A túra végén melegítő tea és hagyományos zsíros kenyér lila hagymával várja majd a kifáradt vándorokat a királyréti állomáson.



A Szarvasbőgés expressz a Királyréti Erdei Vasúton 2013. szeptember 21-én közlekedik.

A részletes program:
17.30 Találkozó a Királyréti Erdei Vasút kismarosi végállomásán (Megközelíthető a Budapest-Nyugatiból 15.57-kor Szobra induló személyvonattal.)
18.00 Indulás kisvonattal Királyrétre (külön kocsiban)
18.30 Érkezés Királyrétre
18.40 Vezetett túra: Kisvasút állomás–Várhegy–Széles mező
20.00 Erdei koncert: Szarvasbőgés meghallgatása
20.30 Visszaindulás Királyrétre
21.00 Érkezés Királyrétre, vacsora
21.30 Kisvonat indulása Kismarosra

A program részvételi díja felnőtteknek 1400 forint, iskolás gyermekeknek pedig 800 forint. Ez tartalmazza a kisvasúton való oda-vissza utazást, a túravezetést és a vacsorát is.

A programra jelentkezni lehet e-mailben a berekhelyi@ipolyerdo.hu e-mail címen, bővebb információ pedig a 06-30-93-22-986-os telefonszámon kérhető. A szervezők kérnek mindenkit, hogy megfelelő túraöltözékben érkezzenek, elemlámpát, fejlámpát hozzanak magukkal.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek