Szatén szalagok az igényes csomagolásért

iho   ·   2021.10.02. 12:00

Az év vége felé közeledve lassan elérünk a legkedveltebb ünnephez, a karácsonyhoz. Megsűrűsödnek a családi és baráti összejövetelek, megfogalmazódnak bennünk a jobbnál jobb ajándékötletek. Sőt, néhányan már azt is előre kigondoljuk, milyen szatén szalaggal kössük körbe azt, a csomagoláshoz. 

Milyen ajándékot adjak?

Mindannyiunkban felmerül a kérdés, hogy idén kinek milyen ajándékot adjunk. A pipere csomag gyakran a legjobban bevált ötletek közé tartozik, de ha igazán nagy örömet szeretnénk okozni, ennél jóval tovább kell mennünk.

Vannak olyan családok, akik nem ajándékoznak minden családtagnak egyesével, hanem az ünnepek előtt egy közös kalapból húzzák ki egyesével azt a személyt, akire az ajándékozásra szánt összeget költik. Így mindenki kap ajándékot, és ebből a pénzből már egy jobb minőségű terméket vagy szuper élményt lehet vásárolni.

Az ajándék kiválasztásakor mindig gondoljuk át, hogy minek örülnénk, ha az ajándékozott helyében lennénk. Jobban szereti a személyes holmikat, vagy inkább a praktikumra szavaz? Ha nőnemű az illető, és szeret a konyhában sürögni-forogni, akkor valamilyen konyhai eszközzel biztosan nem lőhetünk mellé, hiszen ebben az esetben az ajándék nem csak személyes, de hasznos is.
Férfiak és nők esetében is egyaránt hasznos meglepetés lehet valamilyen ruházati kiegészítő. Egy új, szép sapkának, kesztyűnek bárki örül, mivel sosem elég belőle, és a kedvenc darabjainkat képesek vagyunk bolyhosodásig hordani. A gyerekek esetében mindig telitalálat egy készségfejlesztő játék. 

A csomagolás művészete

Alapvetően két embertípus létezik, aki ajándéktáskával oldja meg a csomagolást, és aki művészi szintre fejlesztette a csomagoló technikáját. Az utóbbiak még arra is ügyelnek, hogy az ajándék egy karácsonyi mintás szalaggal legyen átkötve. A Valex Decor Kft karácsonyi szalag kínálatából a legigényesebb csomagolóművészek is kiválaszthatják a nekik megfelelő darabokat.

Néhányan alig tudunk választani a lehetséges csomagolópapírok közül. Nehéz eldönteni, hogy a színes, vidám karácsonyi mintákat válasszuk a cuki rénszarvasokkal és fenyőfákkal, pingvinekkel vagy az egyszerűbb mintákat. Nagyon esztétikus lehet egy apró pöttyös pasztellszínű csomagolóanyag is, vagy akár dönthetünk környezetbarát csomagolóanyag mellett. Az egyszerű, újrahasznosított papír csomagolóanyag is feldobható valamilyen szatén szalaggal.

Együtt a családdal

Az ajándékok és azok csomagolása nagyon fontos szerepet játszik a karácsony megélésében, de a lényeg mégis az, hogy együtt töltsük az ünnepet szeretteinkkel. Mindegy, hogy ki milyen ajándékot kap, ha azt teljes szívből és odaadással adja a másik. Az ünnep maga a családról, a szeretetről szól, amelyet egy esztétikus szatén szalaggal átkötött ajándék csak még szebbé tesz. Bármit is kapunk ajándékba, ne felejtsük el, hogy aki adta, szeretettel vásárolta azt.
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek