Szegecselt táblák, utastájékoztató matricák és feliratok

Bohus Dávid   ·   2016.12.30. 18:45
retroik

Kétezres évek, utazás, fotózás, teleplátogatás, maszekokhoz történő bekéredzkedés, volánok illetékeseivel folytatott egyeztetések. E cselekmények jellemezték azt a korszakot, amelyek eredményeként megszülethettek a cikkben összeszedett fényképek. A felvételek azokban az időszakokban készültek, amikor – társaimmal vagy épp egyedül – engedélyt kaptam arra, hogy a telephelyeken pihenő járművekbe feljutva azok minden lényeges részletét lefotózhassam. Volt az volán telep, magánbuszos vállalkozó buszait tároló helyszín, vagy éppen buszbontó. A feliratok és táblák között sok minden feltűnik: biztonságos közlekedésre figyelmeztető matrica, volán trösztös nyilvántartó táblácska, Ikarus cégtábla, békávés emlékek.

Emlékek a gyermekkorból: leszállásjelző a sofőr fülkéjén (a képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.