Szerbiai disztribútorcégben szerzett többségi tulajdonrészt a Waberer’s

MTI/iho   ·   2023.10.07. 11:45
00_waberer_logo

Megvásárolja az MD International szerbiai disztribútorcég ötvenöt százalékos részesedését a Waberer’s International, és opciót szerez a fennmaradó negyvenöt százalékos részesedés megvásárlására. A tranzakció vételárát nem hozták nyilvánosságra.

A cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közleménye szerint az MDI a szerb FMCG (napi fogyasztási cikkek) disztribúciós piacának meghatározó szereplője, fő tevékenysége a közúti fuvarozás és a raktározás. A vállalat 2022-es árbevétele 50,3 millió euró, EBIT-je (kamatok, és nyereségadó-ráfordítások levonása előtti eredmény) 2,1 millió euró, adózott eredménye 1,7 millió euró volt. A tranzakciót a Waberer's a 2022-ben kibocsátott kötvényből finanszírozza. Az akvizíció jól illeszkedik a Waberer's portfóliójába és hatékonyan támogatja stratégiai célját, hogy a régió piacvezető komplex logisztikai szolgáltatójává váljon.

A felek megállapodtak abban, hogy együttműködnek a további beruházásokban, amelyek közül kiemelkedik a tervezett közös raktár fejlesztés, amely alapja lehet a további növekedésnek, és a még hatékonyabb logisztikai operációnak. A Waberer's nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint számolt auditált, konszolidált árbevétele tavaly 675,9 millió euróra emelkedett az előző évi 590,8 millió euróról, adózott eredménye 18,1 millió euróról 16,2 millió euróra csökkent. A vállalat részvényeit 2017 óta jegyzik a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában, a papír pénteken 2620 forinton zárt, értéke egy éven belül 1750 és 2710 forint között változott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek