Szezonnyitó a kisvasutakon

iho   ·   2015.03.12. 18:45
00kicsi

Egész évben közlekednek a vonatok Balatonfenyvesen (minden nap), a budapesti Gyermekvasúton (április 30-áig hétfő kivételével naponta, májustól minden nap), valamint Kaszón (kedd, csütörtök és szombati napokon).

Debrecen: Március 14-étől hétvégén és munkaszünetes napokon, április 19-étől pedig naponta közlekednek a Zsuzsi Erdei Vasút szerelvényei
Gyöngyös: Március 14-étől (húsvétig csak hétvégenként) közlekednek a Mátravasút szerelvényei mind a mátrafüredi, mind pedig a szalajkaházi vonalon. Húsvéttól a mátrafüredi vonalon naponta közlekednek a szerelvények.
Kemence: Március 14-én és 15-én, valamint április 4-étől hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a Kemencei Erdei Múzeumvasút szerelvényei
Királyrét: a Királyréti Erdei Vasút szerelvényei március végéig hétvégente, április 1-jétől minden nap közlekednek.
Lillafüred: a LÁEV fővonalán Lillafüred-Garadna felé március végéig hétvégente, április 1-jétől naponta közlekednek a vonatok. A szárnyvonalon Mahóca felé nincs menetrend szerinti közlekedés, de a számos, előre meghirdetett különvonattal be lehet barangolni e vonal környékét is!
Szilvásvárad: Március 14-étől (március 31-éig csak hétvégenként, az követően naponta) újra közlekednek a Szilvásváradi Erdei Vasút szerelvényei.
Szob: Március 14-étől hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a szobi Börzsöny Kisvasút szerelvényei.

Kisvasúti nap Szobon...<br>(fotó: Faragó Ferenc)

Felsőtárkány: Április 4-étől hétvégenként újra közlekednek a Felsőtárkányi Erdei Vasút szerelvényei. (Nyáron a szerelvények csütörtökön és pénteken járnak!)
Gemenc: a Gemenci Erdei Vasút szerelvényei hétvégenként jelenleg is közlekednek, áprlis első hétvégéjétől kezdve azonban már naponta járnak a vonatok. A Rezét gőzös a tervek szerint hétvégente és munkaszünetes napokon fogja vontatni a nosztalgiavonatokat.
Hortobágy: Április 4-étől hétvégenként közlekednek a Hortobágyi Halastavi Kisvasút szerelvényei
Mesztegnyő: Április 4-étől hétvégenként közlekednek a Mesztegnyői Erdei Vasút szerelvényei.
Nagybörzsöny: Április 4-étől hétvégenként közlekednek a Nagybörzsönyi Erdei Vasút szerelvényei
Nagycenk: a Széchenyi Múzeumvasút szerelvényei áprlis 4-étől hétvégente közlekednek. A tervek szerint április 5-én és 6-án az András gőzös fogja vontatni a szerelvényeket.
Pálháza: Április 11-étől naponta közlekednek a Pálházi Erdei Vasút szerelvényei.

...Gemencen ismét csatasorba áll a Rezét gőzös<br>(fotó: Fritz Gergely)

Almamellék: április 25-étől hétvégenként újra közlekednek az Almamelléki Erdei Vasút szerelvényei. A szezonkezdet előtt az üzemeltető számos izgalmas kirándulást szervez a kisvasút mentén!
Csömödér: április 25-étől vasárnap kivételével minden nap közlekednek a Csömödéri Erdei Vasút szerelvényei. A tervek szerint az április 25-i szezonnyitó napon Ábel gőzös is közlekedni fog!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek