Szombaton indul a bakterház Hármashegyalján

iho/vasút   ·   2022.06.10. 15:00
zsuzsi_ejszakaivonat

Erdei mozivá válik június 11-én este a Zsuzsi Erdei Vasút végállomása: minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmjét, az Indul a bakterházat nézhetik meg a filmkedvelők.

Az idén száznegyvenedik születésnapját ünneplő Zsuzsi Erdei Vasút a jubileumi évben igyekszik különleges programokkal kedveskedni az utasoknak. Ennek keretében június 11-én, szombaton élő mozivászonná változik a Hármashegyi-erdő, ahol az 1979-ben készült Indul a bakterház című magyar klasszikust nézhetik meg az érdeklődők a csillagos égbolt alatt.

Az egyik legnépszerűbb magyar filmben olyan színésznagyságok remekelnek, mint Koltai Róbert, Pécsi Ildikó, Molnár Piroska, Csákányi László, a csintalan Bendegúz szerepében a feledhetetlen Olvasztó Imre, valamint a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, a nemrég elhunyt Haumann Péter.

A filmbarátok a film hangulatát megidézve a Zsuzsi Erdei Vasút 19:30-kor induló járatával közelíthetik meg az erdei mozit, ahol a filmvetítés előtt egy rövid baktertúrán is részt vehetnek a sínek mentén Varga Edit környezeti nevelő vezetésével. A vasút munkatársai nyilvános váltókarállítást mutatnak majd be a lámpafényben, így a filmbarátok igazi bakterhangulatban nézhetik majd meg utána a filmet. A mozihangulat okán természetesen nem maradhat el a popcorn és a jégkása sem.

A filmvetítésre a Zsuzsi Erdei Vasút rendkívüli menetrenddel közlekedik június 11-én este.

Az erdei mozi programja:

  • A vonat 19:30-kor indul a Ruyter utcai kiinduló állomásról, majd
  • 20:30-kor érkezik Hármashegyaljára.
  • 20:35-kor Bakter-túra indul a sínek mentén.
  • A film vetítése 21:00-kor kezdődik.
  • A vonat 22:20-kor indul vissza Debrecenbe.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Zsuzsi Erdei Vasút)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek