Tanácsok, amelyekkel szebbé varázsolható a bőr

iho   ·   2022.02.05. 12:00

Mindenki ragyogó bőrre vágyik, melynek egyik titka a rendszeres ápolás. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a legfontosabb tanácsokat, amelyekkel egyszerűen szebbé varázsolható a bőr.

Az egyik legfontosabb tanács, hogy reggel és este egyaránt meg kell tisztítani az arcbőrt. A tisztítás elengedhetetlen része a bőrápolási rutinnak. Ennek a lépésnek nemcsak a szennyeződések eltávolításában van fontos szerepe, hanem a különféle krémek és szérumok felszívódásában is. A tisztításhoz mindenképpen frissítő arclemosót kell beszerezni, a szappanos vizet kerülni kell, ugyanis többet árt, mint használ. Hetente egyszer bőrradírozásra is érdemes sort keríteni, melynek köszönhetően eltávolíthatóak az elhalt hámsejtek.

Az ajkak ápolásáról sem szabad megfeledkezni

Az arcápolási rutin során nemcsak a tisztításra kell kiemelt figyelmet fordítani, hanem a hidratálásra is. Ehhez egyfajta krém nem elegendő, mindenképpen érdemes egy nappali és egy éjszakai változatot is beszerezni. A hidratálás segítségével megőrizhető a bőr rugalmassága, valamint elkerülhető a ráncosodás.

Természetesen az ajkak ápolásáról sem szabad megfeledkezni, ugyanis időnként kicserepesedhetnek. Ehhez a lépéshez érdemes olyan ajakbalzsamot beszerezni, mely tartalmaz shea vajat, méhviaszt, mézet és E-vitamint is.

Kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak

Az említettek mellett fontos a körmök, valamint a kézfej bőrének hidratálása is. Ehhez mindenképpen olyan hidratálókrémet érdemes beszerezni, mely kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve. Célszerű naponta többször is használni a kéz- és körömápoló krémet. Javasolt olyan változat mellett dönteni, mely gyorsan beszívódik, így tényleg bármikor kényelmesen használható.

Legyen szó az arcbőrről, az ajkakról vagy a kezekről, minden esetben fontos, hogy kiváló minőségű termékkel legyen tisztítva és ápolva. Olyan készítményeket érdemes beszerezni, melyek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak és vitaminokban gazdagok. Az említett tulajdonságok mindegyikének megfelelnek a Wild Ferns termékek.

Elengedhetetlenül fontos a megfelelő folyadékbevitel

Természetesen a kozmetikumok használata mellett egyéb dolgokkal is hozzá lehet járulni a bőr szebbé varázsolásához. Például fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Ezalatt tiszta vizet értünk, nem pedig cukros üdítőket. Az, hogy mennyi vízre van szüksége a szervezetnek, egyénenként eltér. Függ többek között a testsúlytól, az aktivitástól, az életkortól és az egészségi állapottól.

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett az egészséges táplálkozásnak is fontos szerepe van. Érdemes arra törekedni, hogy minél több zöldség és gyümölcs kerüljön a tányérra minden egyes nap. Az említettek mellett természetesen a pihentető alvásnak is fontos szerepe van, kellő pihenéssel sokat lehet tenni a szép bőrért.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek