Télen létfontosságú a téli cipő, nem járhatunk ugyanabban, mint enyhébb időben!

iho   ·   2024.03.07. 12:00

A nők nagy része szereti a cipőket, amelyekből minél több van a szekrényben, annál komfortosabban érzik magukat. Elvégre nemcsak egyféle ruhát viselnek mindenhova, ráadásul a különböző alkalmak is eltérő megjelenést követelnek meg. 

Arról nem is beszélve, hogy az időjárásnak is meg kell felelniük a lábbeliknek, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyenek a körülmények. Nem célszerű télen szandált vagy nyáron bundás bakancsot hordani. 

A csinos női cipő feldobja a külsőt, de vannak olyan esetek, amikor a praktikusságra kell helyezni a hangsúlyt. Az egyik ilyen a havazás, amikor a megfázás, a csúszás, a hideg, a szél és a nedvesség ellen is védekeznünk kell. A VIBA cipő webáruház hótaposók és bundás csizmák sokaságát kínálja, amelyek mind erre a célra lettek kitalálva. 

Télen kizárólag téli cipőt hordjunk!

Amikor megérkezik a fagyos tél, a hóesés, az ésszerűség azt diktálja, hogy alkalmazkodjon ehhez az öltözékünk is. Ehhez pedig hozzátartozik a lábbeli is, nem csak a ruhából szükséges melegebbet hordani. 

A nem megfelelő cipőben könnyen elcsúszhatunk vagy megfázhatunk, amire senki sem vágyik. Miért olyan fontos ezeket megelőzni? A betegség kellemetlen, akkor is, ha nem súlyos. Egy eséssel nagyobb sérülést is szerezhetünk, a meghűlés pedig borzasztóan frusztráló még enyhe esetben is. 

Ami viszont jó hír, hogy ma már ezek a téli lábbelik sem kerülik el messziről a divatot, mert igazán szemrevalóak és csinosak. Ha megbízható gyártó kiváló minőségű márkái közül választunk, garantált lesz a kényelmünk és a megjelenésünkön sem esik csorba. Nézzük meg, mit kell tudnia egy téli cipőnek!

Mitől véd a cipő télen?

Ha tél, akkor hideg. Ez nemcsak a hőmérő higanyszálán mutatkozik meg, hanem a szél is sokat ronthat a hőérzetünkön. Ha pedig 0 fok alá csökken a hőmérséklet, még fagyok is lesznek, ami miatt csúszni fognak az utak. 

A jó téli cipő tehát először is meleg. Bundás, bélelt a belseje, ami véd a hidegtől. Ha vastag a talpa, az még jobb, hiszen ebben az esetben alulról is tartja a hőt. Ha ennek ellenére könnyű és rugalmas, akkor valószínűleg jól választottunk cipőt. 

A talp megfelelő tapadást biztosít a bordázattal, ezzel is megelőzhetők a balesetek. Mivel a terep ilyenkor veszélyesebb, kényelmetlenebb lehet a járás, ezért érdemes helyes kialakítású lábbelit beszerezni. 

Fontos, hogy ne ázzon be!

A hideg évszakban gyakori a csapadék is, emiatt elengedhetetlen a vízállóság. Ha a legkisebb nedvesség is bejut, máris kaput nyitottunk egy jó kis betegségnek. Arról nem is beszélve, hogy a lábunknak és a cipőnek sem tesz jót, ha sokáig tocsog a víz benne. 

Természetesen az is lényeges, hogy mindig az adottságunknak megfelelő méretet és kivitelt válasszuk, hogy maximálisan kényelmes legyen a téli viseletünk is. Nem érdemes ilyenkor a megúszásra játszani, és a felsorolt paraméterekkel nem rendelkező cipőt viselni. Mint már említettük, attól sem kell tartani, hogy nem leszünk trendik, hiszen a mai modern hótaposók kifejezetten dekoratívak. 

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek