Teljes védelem a felhőtlen kikapcsolódásért

iho.hu   ·   2024.06.25. 18:00
www.szallerbeckmotor.hu

A motorozás jellemzően többről szól, mint egy egyszerű utazási forma választása. Aki egyszer belekóstolt abba, hogy milyen két keréken róni az utakat, nem szívesen mond le erről a tevékenységről. A motorozás életérzés, a szabadság metaforája. Eggyé válhatunk a természettel, hiszen nincs kaszni, ami körülvenne és bezárna minket.

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy nincs minket körülvevő védelem sem, legalábbis nem a megszokott formában. A biztonságos motorozás érdekében elengedhetetlen a megfelelő motoros felszerelés megléte. A Szallerbeck Motor Bering motoros ruházatai között bárki könnyen találhat megbízható darabot az igényeihez igazítva.

Igazodás a kor kihívásaihoz

A ma ismert motorkerékpárok elődei már a 19. század végén megjelentek, majd a 20. század elején, többek közt a Harley-Davidson Motor Company megalapításával indult meg a rohamos fejlődés.

Az alacsonyabb sebesség és az enyhébb forgalom miatt a biztonsági felszerelésekre nem került akkora hangsúly, mint napjainkban. Pár tíz évvel ezelőtt is még sokkal kevesebb motoroson lehetett teljes ruházatot látni, mint ma. Ez köszönhető a technológia fejlődésének, valamint a felelős hozzáállás terjedésének a motoros kultúrában.

Ugyan kötelezően csak a bukósisak viselése van előírva, főleg nagyobb teljesítményű motorkerékpárok esetében, szerencsére már a túlnyomó többség megteszi a szükséges intézkedéseket, méghozzá saját érdekükben.

Biztonság és kényelem

Mindenki tisztában van vele, hogy a speciálisan kialakított ruházatok biztonságot nyújtanak viselőjük számára. Azonban sokan úgy gondolják, hogy a vastag, nehéz védőfelszerelések kényelmetlenné teszik a motorozást, és elveszik az igazi szabadság érzését.

Ez szerencsére egyáltalán nincs így. A modern ruházatokat úgy tervezték, hogy azok a védelem mellett komfortosabbá is tegyék a kétkerekezést. Minőségi alapanyagokból készülnek, odafigyelve arra, hogy ne legyenek túl nehezek, és ne is korlátozzák viselőjüket a szabad mozgásban. A megfelelő kialakítás a nyári hónapokban biztosítja a szellőzést, télen pedig remekül szigetelnek és védenek a hidegtől. A zárt ruházat a meleg, nyári időben megvédi viselőjét a bogaraktól és darazsaktól is, amelyek hajlamosak berepülni a lenge öltözet alá, ezzel balesetveszélyt okozva.

Minőség és megbízhatóság

A motoros felszerelés kiválasztásakor érdemes nagy hangsúlyt fektetni a termékek minőségére és megbízhatóságára. Mivel ezek a darabok felelnek a biztonságunkért egy esetleges baleset során, prioritást kell, hogy élvezzen a gondos tervezés és a megfelelő alapanyagok használata. 

A minőség mellett szól az is, hogy egy drágább árfekvésű termék akár egy életen át is elkísérhet minket, némi odafigyelés és karbantartás mellett. Hosszú távon ezáltal anyagi szempontból is megtérül az egyszeri nagyobb összeg befektetése a gyorsan elhasználódó, gyakorta cserélendő, silányabb termékek megvásárlása helyett.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek