Télűzők és szerelmesek

iho   ·   2014.02.06. 21:15
00

A telet akkor is el kell űzni, ha idén nem nagyon mutatta meg erejét: farsangi különvonat indul a kaszói vonalon a Baláta-tóhoz február 8-án, délután kettőkor. A kaszói visszaérkezés után a népi hagyományokat követve a telet jelképező szalmabábut vetik a tűzre – remélve, hogy márciusban nem tér vissza még egy hűs búcsúcsókra. A vonaton a felnőttek 800, a gyermekek 400 forintért utazhatnak, a jegy felmutatásával a Főherceg fogadóban tíz százalék kedvezmény is jár a Házasság világnapja alkalmából meghirdetett kínálatból. Regisztrálni az info@kaszort.hu címen lehet.

Almamelléken az ünnepet mellőzve vadetető kisvonat indul szintén február 8-án, szombaton, délelőtt tízkor. Sasrétre érkezve a vadaskertben töltik fel az etetőket az erdei állatoknak mindenféle csemegével, és a nagyvadakról szóló előadást is meghallgathatnak az utasok. Ebédelni a Sasrét Vendégházban lehet. A programra előzetes bejelentkezés szükséges a tura@mecsekerdo.hu címen.

A „kisvasutak szerelmesei” kifejezés új értelmet nyer február 15-én. Valentin-napot követő szombaton több erdei vasúton is közlekedik különvonat: Kemencén délután kettőkor – ha az előzetes jelentkezésekkel, amit Demeter Ferencné pénztáros számán, a 06/20-586-5242-es telefonon lehet intézni, ez betelne, akkor akár délelőtt tizenegykor is – indul vonat Feketevölgyig.

Csömödéren nagyszabású Valentin-napi különvonatozást és ünnepi vacsorát szerveznek. Február 15-én Lentiből 16.00-kor, Csömödérről 17.30-kor indul a vonat, a szalonkocsiban a Hubertus fogadó jóvoltából ízletes ebéd várja az utasokat. Az érkezéssel nincs még vége a mulatságnak: aki a vonatjegyét felmutatja, az esti zenés-táncos rendezvényre ingyen beléphet a Hubertusba! A mindent magába foglaló menetjegy 4800 forintba kerül, jelentkezni a 06/30-474-2146-os számon lehet.

Ne feledkezzünk el a Lilla-napi különvonatról sem: a LÁEV programja szintén február 15-én lesz.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek