Természetesen a torokfájás ellen

iho   ·   2021.11.05. 12:00

A hideg idő beköszöntével gyakoriak a megfázásjellegű tünetek, így a torokfájás is. Sok esetben megelőzhető az, hogy gyógyszereket szedjünk, hiszen a nagyszülőktől és az ő szüleiktől ránk maradt praktikák is sokat segíthetnek a meghűlés okozta panaszok enyhítésében.

Milyen természetes gyógymódokat érdemes alkalmazni torokfájás esetén?

A megjelenő fájó, irritált érzés okozta torokfájás esetén mindenképpen sokat segít, ha azonnal elkezdjük kúrálni magunkat. A köztudatban számos olyan természetes módszer van, ami valóban gyógyít, és azontúl, hogy segíti a panaszok enyhülését, olyan vitaminokat és ásványi anyagokat is juttat a szervezetbe, ami az immunrendszer erősítésével az egyensúlyi állapot újbóli felállítására ösztönöz.

Az első és legfontosabb, hogy minden megbetegedés esetében érdemes a fokozott C-vitamin bevitellel, akár aszkorbinsav formájában támogatni a szervezetet, mely a gyors gyógyuláshoz fog bennünket segíteni.

Fájó torok esetén nagyszüleink hasznos tanácsát megfogadva megpróbálhatjuk a sós vízzel történő gargalizálást, ugyanis sokat segíthet a torok területén felhalmozódott váladék kiürítésében.

A méz fogyasztásával nem csak a torok fájdalma enyhíthető, hanem köhögéscsillapító hatása is kihasználható. Érdemes teába, limonádéba keverve naponta többször is fogyasztani. A méz hatásához hasonló - ezért a hidegebb évszakokban érdemes beszerezni a boltokban kapható torokcukorkák valamelyikét. A különböző termékek más és más összetételben tartalmazzák a megfázás és torokfájás tüneteit enyhítő gyógynövényeket, melyekért a NapiBio.hu oldalra a torokcukorkák széles választéka miatt mindenképpen érdemes ellátogatni.

További fortélyok a torokfájás enyhítésére

Sokak számára ismert, hogy a fokhagyma is rendkívül jó a megfázásra. Akár még a fokhagymagerezd szopogatása is kiváló és hatékony módszer lehet, de segítségével olyan megfázás elleni, házi készítményt készíthetünk, ami kifejezetten támogatja a szervezetet a gyógyulásban. Mindez a benne található allicin nevű anyagnak köszönhető, amely baktériumölő és antimikrobiális tulajdonságokkal fejti ki a hatását. A fokhagymagerezdet összenyomva érdemes egy fél citrom kifacsart levével és egy kanál mézzel összekeverni és fogyasztani. Ez a vitaminbomba ütős kombót fog jelenteni a téli betegségek ellen.

A torma és a gyömbér reszelve szintén felhasználható a torokfájás és a megfázás ellen. A gyömbér számos egészségügyi előnyét régóta alkalmazzuk, de a korábbi népi hiedelmet, hogy ez a növény gyógyhatású, kutatások sora is bizonyítja. A köhögés és torokfájás mellett segít az émelygés érzését is elhárítani.

A gyógynövényekre támaszkodva, számtalan lehetőség nyílik arra, hogy biztosítsuk és támogassuk szervezetünk egészséges működését, érdemes elsődlegesen és a kevésbé súlyos esetekben ezekhez folyamodni, még mielőtt a komolyabb gyógyszereket elkezdenénk szedni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek