Tippek a hálószoba berendezéséhez

iho   ·   2022.04.04. 12:00

A hálószoba az a nagyon fontos hely a lakásodban, ahol rendkívül sok időt töltesz, hiszen itt tudsz pihenni és újratöltekezni a mindennapok fárasztó óráit követően. Ez a menedéked, a kinti zajos és nyüzsgő világ ellenpontja.

Nem mindegy tehát, hogyan alakítod ki itt a saját kis fészked, milyen bútorokkal és kiegészítőkkel tudod megteremteni a nyugalmas hangulatot ebben az igazán egyedülálló és intim helyiségben.

Nem kell most extrém ötletekre gondolnod, de nem árt némi fantázia és stílusérzék, ezekkel pedig már biztosan nagyon szép és kellemes teret tudsz teremteni.

Azok a nyugodalmas színek

A fő célod a hálószoba megtervezésekor mindenképpen az legyen, hogy minden a nyugalmat sugározza. Nem árt, ha a színekkel kezded, azaz eldöntöd, hogy milyen színeket és árnyalatokat szeretnél itt magad körül látni nap mint nap. A leggyakoribb, itt alkalmazott színek a pasztellek, hiszen ezek a leginkább nyugtató hatásúak és – nem mellesleg – még nagyon sokféle bútornak is remek hátteret tudnak biztosítani.

Ezzel szemben a sötétebb vagy a harsányabb árnyalatok nem igazán a nyugalmat árasztják. Ám ha te valamelyik ilyen erőteljesebb árnyalatot szeretnéd, semmi akadálya. Egy-egy falfelületet nyugodtan kiemelhetsz ezzel. De jobb, ha nem esel túlzásokba itt sem.

Nem mindegy, mekkora a tér

A DODO webáruház hálószoba bútor kollekciójában te is garantáltan megtalálod azokat a darabokat, amelyekkel mind a nagyobb, mind pedig a kisebb hálószobát stílusosan be tudod majd rendezni. Ha szűkös a helyed, érdemes a világosabb színárnyalatokat előnyben részesítened, amelyek optikailag képesek tágasabbnak mutatni a teret. Talán kicsit úgy érezheted – joggal –, hogy ekkor nem túl nagy a mozgástered a bútorok kiválasztásában. Segítségedre lehet például ilyen esetben egy tükrös tolóajtós gardróbszekrény, amely mindenképpen nagyobbnak mutatja a hálószobádat.

A minimál stílus itt a nyerő. Ha sok elemet használsz, a hatás kissé zsúfolt lehet a kis térben. Jobb tehát kerülni ezt. A DODO skandináv kollekciójából remek ötleteket meríthetsz a letisztult és mégis elegáns apróbb tér kialakításához.

Az ördög a részletekben bújhat meg

Persze a hálószoba is igényli, hogy az egyedi elemekkel dobjuk fel. Ezek teszik igazán személyessé. Igazán ütős hatást érhetsz el az ágy körül egy szép baldachinnal, ami nagyon meghitté, egyben különlegessé is teszi majd a kedveseddel itt eltöltött időt is. Igazi meleg fészek lesz így az ágyad, védett hely, ahová jó elbújni.

A hálószoba atmoszféráját persze még az ötletes fali dekorációkkal is nagyon otthonossá és kellemessé varázsolhatod. Ugyanígy a képek és a polcok is remek hatásúak. Érdemes a harmóniára törekedni a formák és a színvilág tekintetében, hiszen változatlanul a nyugalom megteremtése a fő szempont, amit jó, ha szem előtt tartasz.

Bátran merülj el a DODO webáruház gazdag választékában, ahonnan te is remek ötleteket meríthetsz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek