Tíz napnyi vasútmodell a Törekvésben

Bohus Dávid   ·   2015.09.21. 11:15
mavoe2015_0

Kimondani is hatalmas: Budapesten, a Törekvés Művelődési Központban, a Könyves Kálmán körúton már a hatvankettedik kiállítását rendezte meg a Magyar Vasútmodellezők és Vasútbarátok Országos Egyesülete szeptember 11. és 20. között.

Színpad Taurusszal. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

A kiállításon két nagy terepasztallal: egy H0 nagy modul asztal és egy TT-s asztall szerepelt. A vitrines kiállítás fő témája az 50 éves Szergej volt felül TT, alul H0-s modellekkel. A színpadon egy taurusos vonat közlekedett, a gyerekek legnagyobb örömére, ugyanis kezükbe vehették a vonat irányítását. A mostani kiállítás sem nélkülözte a 60-as években gyártott orosz 0-s játékvonatot, illetve a pénzverdés és az egykoron magyar játékipar által gyártott modellvasutakat sem.

Érdekességként előkerültek a múlt játékai közül egy lemezárugyáras kisterepasztal, Technokid az egykori fémépítős vonat, illetve hangszergyáras modellek is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek