Tóbi, a Valentin-vonat

Hivert Gábor   ·   2012.02.14. 17:00
00

Valentin napja átvett ünnep Magyarországon, s többen kicsit még mindig idegenként érzik ezt a napot, amelyre egy teljes üzletág épült most már. A mondanivalója azonban igen értékes is lehet(ne): felhívja a párok figyelmét arra, hogy egy kicsit egymásra figyeljenek, egy este erejéig különösképpen tegyenek egymás kedvére, és egyikük legyen másikuk boldogságának forrása.

A Királyréti Erdei Vasút munkatársai immáron második alkalommal indították útnak a Valentin-vonatot, amelynek idei különlegessége az volt, hogy az ünnepi járatot a Tóbi nevű motorkocsival (M06 401) állították ki. A motorkocsit Ámor szívekkel lőtte tele, a mennyezet piros dekorborítást kapott, a belső tér vörös színű függönyöket. Fölfelé 18 órakor indult el a Valentin-vonat, s útközben megcsodálhatták az utasok az alkonyi börzsönyi tájat (sajnos a naplementét a felhős idő miatt nem igazán lehetett látni), visszaútban mécsesek és hangulatvilágítás töltötte meg fénnyel a motorkocsi belsejét. Morgó állomáson az Öreg Morgó étteremben vacsorával várták az utasokat: májgombócleves, vadragu, hagymás rostélyos, cordon bleu. A vacsora után Tóbi visszatért Kismarosra.

2012-ben is számos programmal várja érdeklődőit a Királyréti Erdei Vasút: a kisvasúti napon kívül lesz Mesevonat, hajtánypályás PFT nap, fotósvonat, Szellemkisvasút, Betlehemes Kisvonat, így érdemes böngészgetni a kisvasút honlapját.

Kapcsolódó hírek