Továbbra is együttműködik a Start és az RCH

iho   ·   2020.11.18. 15:00
13181_E3VA8899_201113_

A MÁV-Start és a Rail Cargo Hungaria további négy évvel meghosszabbítja stratégiai együttműködését.

A két cég 2024 végéig hosszabbította meg a vontatási szolgáltatások igénybevételére vonatkozó, csaknem másfél évtizede érvényben lévő keretszerződését. A megállapodást a MÁV-START képviseletében Kerékgyártó József vezérigazgató, a Rail Cargo Hungaria részéről pedig Körös Norbert vezérigazgató és Kotiers Román CFO látták el kézjegyükkel.

A partnerek az elmúlt időszak tapasztalatait figyelembe véve dolgozták ki a stratégiai együttműködés részleteit. A konstruktív tárgyalásoknak köszönhetően a szerződés lehetővé teszi a gyors, rugalmas reagálást a változó gazdasági környezetre, a piaci és működési kihívásokra.

A dokumentum a Rail Cargo Hungaria által igényelt nagy távolságú és kiszolgáló vontatási szolgáltatások megrendelésének, teljesítésének és elszámolásának feltételeit rögzíti. Egyúttal megerősíti a két társaság között az elmúlt időszakban kialakult stratégiai partneri együttműködést, amelynek szellemében a jövőben is célkitűzésként fogalmazódik meg a vasúti árufuvarozás volumenének növelése, a vasúti közlekedés hatékonyságának javítása és a szolgáltatási színvonal emelése.

A Rail Cargo Hungaria a továbbiakban is jelentős vontatási megrendeléseket ad a MÁV-Start-nak, amely fenntartja az azok teljesítéséhez szükséges kapacitásokat. A megállapodás kitér továbbá a mozdonyok közlekedtetésével és a mozdonyvezetők biztosításával, valamint az üzemvitel optimalizálásával összefüggő együttműködés részleteire is. A szerződő felek határozott szándéka, hogy a tevékenységükkel összefüggésbe hozható környezetterhelést a környezeti károk megelőzése érdekében csökkentsék.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek