Transzbörzsöny gyalogszerrel

Kemsei Zoltán   ·   2016.07.09. 18:45
00kicsi

Nagybörzsönyből indultunk többen, rekkenő hőségben. A kisvasútról Nagyirtáson leszállva (térképpel a kézben) indultunk neki a felhagyott nyomvonalnak, a tervünk egy jó tizenhárom kilométeres séta volt egészen Szobig. A hetvenes években megszüntetett erdei vonal jó részét még – a pályát leszámítva, természetesen – egyben találtuk, mindössze egy patakhíd helyén kellett a vízmosásba ereszkedni, majd visszakapaszkodni a túloldalon. Márianosztrán a „Vigyázz, éleslövészet!” tábla egy pillanatra megtorpanásra késztette kis csapatunkat, de bátorságunkat némi fülelés, leskelődés után összeszedve folytattuk utunkat, a Csák-hegyi andezitbánya után már a megmaradt síneken, a valamikori vonal kiindulópontjáig, Szobig.

A nagyirtási végállomás 2005-ben. A képre kattintva galéria nyílik (Istvánfi Péter felvételei)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek