Tudomány a Lánchídon

MTI   ·   2011.09.17. 10:14
Az eseménynek a Lánchíd és a Széchenyi tér ad otthont. A Tudomány hídja fővédnöke Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a rendezvény együttműködő partnerei egyebek közt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Kecskeméti Főiskola, a Hungarofest, a Csodák Palotája, a Magyar Földrajzi Társaság, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége. Az esemény fő célja, hogy izgalmas tudományos és technikai bemutatókkal, látványos természettudományos kísérletekkel és programokkal felkeltse a látogatók, különösen a fiatalok érdeklődését a műszaki és természettudományok iránt.
A Lánchíd szektorokra osztva egy-egy önálló tudományterületet mutat majd be. A programok között helyet kapnak egyebek mellett a csillagászathoz és űrkutatáshoz, az informatikához, kémiához, fizikához és az alternatív energiafelhasználáshoz kapcsolódó területek. Az érdeklődők sok egyéb mellett holdkőzeteket vizsgálhatnak, tésztahidat építhetnek, s részt vehetnek űrrepülő- és ejtőernyősteszteken is.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.