Tükröm, tükröm, mondd meg nékem!

iho   ·   2021.12.05. 12:00

A fürdőszobai tükörnél aligha van kegyetlenebbül őszinte tükör. Na jó, talán a próbafülkék speciális megvilágítással rendelkező tükrei, ahol bármennyire is érzed jól magad a bőrödben, biztosan a totális ellenkezőjét látod.

De természetesen a tükör nem kell, hogy az ellenségünk legyen, sőt! Egy jó minőségű tükör kiváló képet ad vissza rólunk, így biztosan megfelelően készítjük el a sminkünket, vagy épp pontosan borotválkozunk meg, így amikor kilépünk az emberek közé, biztosan nem fognak furcsán nézni ránk.

De hogy hogyan lehet kiválasztani a jó tükröt? A SzaniterOnline.hu csapata most ebben próbál a segítségedre lenni!

Mire figyelj a tükör kiválasztásánál?

Ma már a különböző szaniterkereskedők is temérdek tükörrel várnak, és akkor még meg sem említettük azokat az üzleteket, akik kizárólag tükrök forgalmazásával foglalkoznak.

Nem csoda hát, hogy eltévedünk a sok tükörkép között, és igedességünkben gyorsan választunk egyet, csak legyünk már túl rajta.

Aztán jönnek az őrjítő reggelek és esték, mert hogy a fürdőszobai tükör az egyik leggyakrabban használt tükör. Ha nem jó minőségű, ha nem tetszik, akkor a belőle visszatükröződő látvány sem fogja megdobbantani a szíved.

Hogy ilyen ne történjen meg, érdemes betartani a következő lépéseket!

6 fontos szempont, amit nem árt figyelembe venni

Na de lássuk, hogy mi alapján érdemes a tükrök között válogatni:

  1. A méret az első és legfontosabb. De nem ám csak a fürdőszoba mérete, hanem a családtagoké is. Kerüld el azt a kellemetlen élményt, hogy az alacsonyabb családtagok kirekesztve érezzék magukat, mert túl magasra került a tükör. Továbbá a fürdőszoba mérete is épp olyan fontos, hiszen a nem oda illő méret megbontja a harmóniát.
  2. További fontos elem a stílus: döntsd el, milyen hangulatot szeretnél megteremteni a fürdőszobádban. Ha az antik stílusért rajongsz, akkor kapásból kilőheted az összes modern tükröt. No, persze nem szó szerint. Azok még jól jöhetnek másoknak!
  3. Játék a színekkel! Ha a tükör háttere színes, sokkal jobban érvényesül a hatása.
  4. Rendkívül fontosak a fények (mind a természetes, mind pedig a mesterséges fények) hatása, illetve hogy hogyan esnek a tükörre. További trükk lehet, hogy a tükörrel szemben helyezel el növényeket, és így a látvány megduplázódva erősíteni fogja a fürdőszoba zöld hangulatát.
  5. Fontos a megfelelő tájékozódás. Nézz meg minden opciót, mielőtt végleges döntést hoznál.
  6. A minőség sem elhanyagolható! Nézd meg, milyen anyagból készült, olvass utána a gyártónak, olvass róla online értékeléseket!

Láthatod, mennyi kritériumnak kell megfelelnie egy jó fajta tükörnek. Ha úgy érzed, nem látod át az összes lehetőséget, keresd tükörügyben a SzaniterOnline.hu szakértőit!

A végtelen variációk világa

Persze a fenti intelmek is azért vannak, hogy legyen, aki megszegi őket. Mindig vannak stílusikonok, renitens lakberendezők, szóval lehetsz persze te is bátran különc, és akár sok apró tükörből is kirakhatod a saját fürdőszobai tükröd.

A lényeg, hogy számodra tetszetős legyen, és öröm legyen belenézni ébredés után és lefekvés előtt!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek