Tűz a gépteremben, vontatóra vár a luxushajó

MTI   ·   2013.02.11. 09:09

Tűz ütött ki vasárnap a Carnival Triumph nevű üdülőhajón a mexikói Yucatan-félszigettől 240 kilométerre délre: a hajó most a tengeren hánykolódik. Senki sem sérült meg – közölte a hajó tulajdonosa, a Carnival Cruise Lines társaság.

A tűz a gépteremben keletkezett, amit sikerült eloltani, a hajó azonban nem halad, csak a tartalék generátor termel áramot – derült ki a társaság tájékoztatójából.

A 3143 utas és 1086 főnyi személyzet közül senki sem sérült meg. Egy vontatóhajó tart a Carnival Triumph felé, hogy a mexikói Progreso kikötőbe vontassa a megbénult óceánjárót. Érkezése a kikötőbe a tervek szerint szerdára várható. A helyszínre érkezett egy másik üdülőhajó, hogy élelmiszert és italt rakodjon át.

A Carnival Cruise Lines bejelentette, hogy az utasok kártérítést kapnak és visszatérítik nekik a jelenlegi utazáson a hajó fedélzetén elköltött összegeket is. A bajba jutott hajó következő két útját törölték.

A Carnivalhoz tartozó Costa cég 114 500 tonnás hajója, a Costa Concordia tavaly januárban sziklára futott és oldalára borult az olaszországi Giglio szigeténél, 32 ember meghalt.

Kapcsolódó hírek