Új ajánlat a repülőtérért: a kormány még a választások előtt meg akarja venni

iho/repülés   ·   2021.10.08. 12:35

Új árajánlatot kapott a Budapest Airport tulajdonosi köre a légikikötő többségi tulajdonának megvásárlására egy kormányközeli konzorciumtól – írja a Bloomberg nyomán a Magyar Narancs.

A lap úgy tudja, a tulajdonosok egyelőre mérlegelik a lehetőséget, forrásuk szerint a szeptember végén érkezett ajánlat magasabb a korábbinál, de a hasonló tranzakciókhoz képest még mindig a piaci érték alattinak tekinthető. Állítólag a jövő héten várható előrelépés az ügyben, akkor dől el, tárgyalnak-e az eladásról. A lap forrása azt mindenesetre cáfolta, hogy már döntés született volna a vételi ajánlat elfogadásáról.

Sajtóhírek szerint júliusban is tett a szóban forgó konzorcium vételi ajánlatot a Budapest Airportra, de akkor túl alacsonynak ítélte meg a tulajdonosi kör az árajánlatot. Ennek ellenére ez már akkor előrelépésnek számított a magyar fél számára, mert ezelőtt a Budapest Airport tulajdonosai  egyértelműen elzárkóztak a reptér eladásától.

A Bloomberg szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek az a célja, hogy az üzletet még a jövő évi parlamenti választások előtt lebonyolítsák.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek