Új év, új tervek?

iho   ·   2024.01.01. 12:00

Minden év vége magával hozza a számadást, akár magánéleti, akár üzleti vonalon. Ilyenkor az óév felé tekintünk, és végiggondoljuk, hogy mit csináltunk jól vagy rosszul, milyen nagy történések voltak a világban, amelyek személy szerint minket vagy a vállalkozásunkat érintették, és hogy erre mi hogyan is reagáltunk.

Ha ezeket végiggondoljuk, és teljesen őszinték vagyunk magunkkal, akkor feltehetően sok olyan választ kapunk, amelyek alapján el lehet kezdeni a következő évet egy picit másként tervezni. Hiszen ha nem feltétlenül vagyunk elégedettek az eredményekkel, akkor bizony változtatni kell, máskülönben ugyanabban a mocsárban fogunk taposni. De mit is tartogatott a 2023-as év a vállalkozók számára? Mutatjuk is!

Nőtt az online marketing jelentősége!

A Covid után nem is kérdés, hogy milyen nagy szerepet tölt be egy cég életében az online marketing. Ha úgy érezzük, hogy valamiért mi mégsem teljesítünk jól ezen a terepen, akkor mindenképpen megéri a Klikkmarketing online marketing tanácsadását igénybe venni.

Ha ugyanis pénzt költünk az online marketingre, akkor érdemes már jól csinálni. Ha pedig még a cégünket is szeretnénk életben tartani, akkor mindenképpen nagyon jól kell csinálni.

A legnagyobb közösségi portálok nem feltétlenül kedveztek, hiszen a 2023-as év volt az, amikor visszanyesték az organikus elérések számát, így gyakorlatilag csak fizetős úton lehet elérni a közönséget. Ezzel pedig vissza is tértünk oda, hogy minden elköltött forintnak jó helyet kell találni.

Már a képek sem elegek!

Talán még emlékszünk azokra az időkre, amikor a kép nélküli szöveges tartalmak is sok emberhez eljutottak. Aztán egyre nagyobb lett a zaj, és már képeket kellett bevetni annak érdekében, hogy magunkra vonjuk az emberek figyelmét.

Ami a 2000-es évek elején a kép volt, az most 2023-ban a videó lett. Manapság ugyanis a videós tartalmak szinte kötelező elemmé váltak, és az embereket leginkább ezeken keresztül lehet elérni. Természetesen ennek is megvannak a maga külön szabályai, így itt is mindenképpen tanácsos tájékozottnak lenni!

És akkor jött az AI!

Ha még nem lett volna elég csapás, akkor megjelent a mesterséges intelligencia is. De az, hogy ez valóban csapásként vagy áldásként, esetleg mindkettőként fogható fel, azt majd az idő eldönti.

Mindenesetre jó tanács, hogy ne bocsássunk el mindenkit, aki a kreatív tartalmainkat gyártja, mert jelen állás szerint a magyar változat csupán egy alapot adhat a posztokhoz, tartalmakhoz, amelyekkel még azért bőven akad munka.

Merre tovább?

Minden vállalkozás más, épp ezért nincsen egyetemleges tanács sem, amit ha megfogadunk, akkor nálunk van a bölcsek köve. Nem, sajnos ez ennél jóval bonyolultabb, de nem megoldhatatlan. Ha úgy érezzük, hogy elkél némi segítség, hogy irányba kerüljünk, ne habozzunk felkeresni a Klikkmarketing szakembereit.

(x)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek