Új közös napijegyet vezet be a MÁV–Volán-csoport a Mátrába kirándulóknak

iho   ·   2023.04.03. 09:00
23623_E3VA4612_230102

A 24 óráig érvényes jeggyel korlátlanul lehet majd utazni Budapestről a Mátrába a MÁV-Start és a térségen belül a Volánbusz járatain.

Az új Mátra24 jegyet április 5-étől értékesítik, a 24 óráig érvényes jegy egész évben megvásárolható szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokra, iskolaszünetekben pedig minden napra, így először a teljes tavaszi szünet idejére – április 6–11. között – írja a MÁV közleménye. A jegy az érvénytartamán belül korlátlanul lehet utazni vonattal a Budapest-Keleti–Hatvan–Gyöngyös és a Hatvan–Pásztó–Nagybátony vonalszakaszokon, autóbuszon pedig a legtöbb mátrai viszonylaton a térségen belül. Gyöngyösön és Pásztón átszállási lehetőséget adnak vonatról a Mátra irányába közlekedő autóbuszokra és fordítva is.

A 24 órán át érvényes jegy teljes áron 3900 forintba, 26 éven aluliaknak 2600 forintba kerül.  A jegyet a MÁV-Start értékesíti: jegypénztáraiban és a jegykiadó automatákban is elérhető, a MÁV applikációban pedig további tíz százalékos kedvezménnyel vásárolható meg.

A térség közösségi közlekedésének fejlesztéséhez kapcsolódóan 2022 decemberében a MÁV–Volán-csoport több menetrendi módosítást is bevezetett. A Mátra Interrégióval új óránkénti közvetlen vasúti összeköttetés jött létre Budapest és Gyöngyös között. Ezekhez a vonatokhoz igazodóan Gyöngyösön rendszeres buszos csatlakozást ad a Volánbusz a Mátra és Mátraalja felé, így a kedvelt hegyvidéki kirándulóközpontok gyakrabban érhetőek el a Budapestről vonattal érkező utasok számára is.

Főként az utasforgalom szempontjából kiemelt napszakokban a gyöngyösi vonalon Kiss motorvonatok is közlekednek hétköznapokon, egyébként Flirt motorvonatok járnak a viszonylaton (fotók: Vörös Attila)

Az intercityk megállnak Hatvanban, Budapest és Hatvan között felármentesen vehetők igénybe. Ez a salgótarjáni vonal felé átszállók – például az Országos Kéktúrát Mátraverebélyen elérni szándékozó turisták – számára is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így huszonöt perccel gyorsabbá vált az utazás a rövidebb átszállási időnek köszönhetően. A Mátra24-ről bővebb információk a mav.hu/matra24 oldalon érhetőek el.

Budapesti közvetlen Volán-járat Mátraházán. A napijegy csak Gyöngyösig lesz érvényes rá sajnos. Kezdőképünkön pedig kéktúrázók Mátraverebélyen

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.